Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

A hajléktalantörvény szerintetek is segíti az országot abban, hogy elterjedjen nálunk is a Protestáns Munkamorál és ezzel fejlődjön az ország?

Magyarország, Dél-Európához, és Dél-Amerikához hasonlóan katolikus kultúrájú ország. A katolikus vallás szellemisége szinte piedesztálra emeli a szegénységet, a tehetlenséget. Ülj a semmi közepén, könyögörj, várd a sültgalambot, az alamizsnát. Maga Terézanya mondta egyszer, hogy a szegénység gyönyörű dolog, mert a szegény ember szenvedése közelebb viszi őt Istenhez.


Többek között ez is az oka annak, hogy pl. Olaszország, Spanyolország, Dél-Amerika tele van nyomorral és tétlenséggel.A Protestáns kereszténység azonban azt vallja, hogy "Segíts magadon, Isten is megsegít!" Ne azért dolgozz, hogy megélj, hanem azért élj, hogy dolgozzhass, és a kemény munka, a sikerre való törekvés, egyben Isten dícsőítése is.


Ez egybecseng azzal, hogy a Protestáns kultúrájú Hollandia, Anglia, Skandinávia milyen nagy sikereket ért el az Újkor során, manapság is milyen fejlett országok, és hogy miért az USA a sikeres az amerikai kontinensen a katolikus Latin-Amerikai országok helyett.Kínában is a legsikeresebb mai üzletemberek egyben mélyen hívő Protestánsok, úgy gondolják, hogy kemény munkájuk, hogy ilyen sokat dolgoznak afféle Istentisztelet, és hatalmas vagyonuk, sikerük jutalom Istentől, Isten áldása.Orbán is református, tehát protestáns, nyilván neki is inkább ez a felfogás tetszik. A hajléktalantörvény segít abban, hogy a hajléktalanok is életfelfogásban inkább protestáns, mint katolikus elveket valljanak, és ez egyben ösztönzőleg hat az ország egyéb embereire is. Hogy azt látják, hogy a hajléktalan nem a nyomor közepette könyörög az alamizsnáért, hanem keményen dolgozni kezd, hogy sokra vigye.Szóval szerintem tévednek azok, akik azt róják fel a kormánynak, hogy keresztény létükre miért ilyen kemények a hajléktalanokkal szemben. Szerintem ez pont, hogy egy nagyon is keresztényi lépés, csak a kereszténység egy sikert és fejlődést hozó ágának a követése.
 2018. okt. 15. 20:21  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
ennyi időt egy troll kérdésre? :o

A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/23Időpont 2018. okt. 15. 20:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Jó lenne elmozdulni ebbe az irányba, kétségtelen.

A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/23Időpont 2018. okt. 15. 20:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"A hajléktalantörvény segít abban, hogy a hajléktalanok is életfelfogásban inkább protestáns, mint katolikus elveket valljanak, "

😂😂😂😂😂

Láttál te már közelről hajléktalant?

Protestáns életfelfogás???

Azt se tudják mi lesz holnap, úgy be vannak szükülve a túlélésre.A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/23Időpont 2018. okt. 15. 20:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Akkor épp ideje, hogy változtassanak.

A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/23Időpont 2018. okt. 15. 20:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Hát ez így félig igaz, félig nem.


Az igaz hogy van "protestáns munkamorál", ez a brit, amerikai protestantizmusban van jelen, kicsit a svájciban és hollandban is. Ez azzal van összefüggésben, hogy a nyugati típusú demokráciák, a klasszikus liberalizmus, és a kapitalizmus a protestantizmus talaján fejlődtek ki. Lásd az amerikai függetlenségi nyilatkozatot ami azzal érvel hogy Isten egyenlőnek teremtett mindenkit és mindenkit felruházott az élethez, szabadsághoz, és boldogsághoz való joggal. Vagy hogy Kálvin volt az aki kimondta hogy a kölcsön és a kamat az nem bűn. (Miután ez a nézet elterjedt, onnantól kezdve igaz az hogy a meggazdagodás nem feltétlenül azt jelenti hogy te nagyobb szeletet veszel a tortából a másik kárára, hanem hogy növekszik a torta!)

Németország félig, Skandinávia meg teljesen evangélikus gyökerű, de az evangélikus vallásnak nem volt a kapitalizmushoz (bár a liberalizmushoz annál inkább!), az ő gazdasági sikerük másban keresendő szerintem.


Magyarországon viszont igenis beágyazódott a protestantizmus attól még hogy az ország teljes területén nem alkot többséget! Gondolj bele hogy a debreceni református gimnázium hány híres magyart nevelt ki: [link]

VISZONT az amerikai / brit protestáns munkamorál nem hiszem hogy annyira jellemezné a magyar protestantizmust. Azért az igaz hogy elkezdtek a magyar reformátusok Bibliát fordítani magyarra, meg hogy fontosnak érezték iskolák létrehozását, tehát csináltak protestáns szellemiségű dolgokat, de a kapitalizmus tőlünk függetlenül fejlődött, és nyugatról jött be hozzánk.


A katolikus vallást viccesen jellemzed. Valóban többet ad az érzelmekre, művészetekre, misztikára, spiritualitásra, amíg egy "igazi" "nyakas" kálvinista olvassa a Bibliáját, tanul, és dolgozik, és nem érdeklik az általa "elvontnak" tartott dolgok.A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/23Időpont 2018. okt. 15. 21:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
#5 vagyok. Második olvasatra tényleg troll kérdés. Jó munka volt, be is ugrottam elsőre! :)

A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/23Időpont 2018. okt. 15. 21:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Biztos vagyok benne, hogy rohamtempóban terjed a protestáns morál, a magyar evangélikusok például csak a híveik egyharmadát vesztették el 2002 és 2011 között... Amit írsz, annak persze a történelem során volt valóságalapja, az nyilván befolyásolta egy ország kultúráját, hogy az adott helyen milyen vallás volt a domináns, de jelenleg Európában nagy mértékben csökken szinte minden országban a hívők száma, szóval ilyen téren nagy változást ne várj.


Másrészt meg például Németországban az evangélikus egyház tudod mennyit segít a szegényeknek, menekülteknek és minden más marginalizálódott csoportnak? Iszonyatos pénzeket és energiát fordítanak jótékonykodásra.A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/23Időpont 2018. okt. 15. 21:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ez a Fidesz által alkalmazott kérdve-kifejtő módszer rendkívül kontra-produktív - és úgy baromság ahogy van!

Nem a hajléktalanok az ország fejlődésének gátjai, szánalmas ezt sugallni!

Ez a kérés tipikus példája annak, hogy mekkora baromságokat próbálnak a kereszténység védőhálója mögé bújtatva a köztudatba bedobni!

A hajléktalan-törvény az orbáni érzéketlenség és a pöffeszkedő önteltség eklatáns példája, egy igazi hithű kereszténynek vállalhatatlan!

Egyetlen pozitívuma, hogy a bebörtönzött hajléktalanok legalább nem fognak éhen halni és/vagy megfagyni...A válasz 35%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/23Időpont 2018. okt. 15. 23:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Viktor megmondta:

"Az magyar, akinek az unokája is magyar".

A papnak nincs gyereke, nem is lesz, vagyis unkája sincsen. Ergo migráns.

Mi meg nem vagyunk migráns ország. Szóval a papok mehetnek a búsba. :DA válasz 73%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/23Időpont 2018. okt. 15. 23:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hülye ez az Orbán!

A válasz 15%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/23Időpont 2018. okt. 15. 23:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Orbán miért diktátorokkal haverkodik? Nem inkább a nyugat felé kellene haladnunk, hogy az ország végre valami pozitív dologban is toplistás legyen, ne csak negatívumokban legyen a legjobbak közt?
Idősebbektől kérdezem hogy szerintetek milyen politikus volt Kádár János? Mit javitott és rontott az ország helyzetén?
Szerinted jobb most az ország lakosságának anyagi helyzete, mint 4 éve?
A kormány (ok) miért ragaszkodik még mindig az "összeszerelő ország" metódushoz?
Ha nem vagyunk bevándorló ország, akkor mégis hogy lehet, hogy ennyi török él mégis Budapesten?
Ti is nagyon unjátok már ezt a "Nem akarunk bevándorló ország lenni! " politikai szöveget? Grrrr.

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!