Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Pártok, kormányzás » Mi az oka, hogy az utóbbi...

Mi az oka, hogy az utóbbi években a nacionalista, populista politika népszerűbbé vált, mint a globalista, elitista politika?

Figyelt kérdés

Ez a folyamat egyre több helyen figyelhető meg a világban.

A 2020-as években jöhet egy visszarendeződés vagy folytatódhat a folyamat?



2020. nov. 22. 12:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
41%
Elszemtelenedtek a libernyakok, nagyon fellazult a fegyelem es tul sok az utcai zavargas.
2020. nov. 22. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
36%
Az a csoda hogy a liberálbolsevisták 1945-óta nagyvígan mosták az emberek agyát,azok meg csak most jöttek rá a dolgokra.
2020. nov. 22. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
41%

Mert miközben az emberek valódi problémákra szeretnének valódi megoldásokat addig a mai baloldal az identitáspolitikával és a politikai korrektség nevű álfinomkodással van elfoglalva. Teljesen elveszítik a fonalat a valósággal de nagy mellénnyel osztják az észt hogy mások miért szexisták-rasszisták-homofóbok-transzfóbok és ezt határozott arroganciával és leereszkedő hozzáállással teszik. Soha nem látott csőlátással egyre inkább csak a rasszot a nemet és a szexuális hovatartozást látják miközben az olyan időtállóbb értékeket mint a kompetencia az asztal szélére tolják.

A baloldal egyre inkább csak az ellentétet szítja a nemek és a rasszok között is, és merem kijelenteni hogy ez csúcsosodott ki az idei amerikai zavargásokban is.

2020. nov. 22. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
37%
A populisták várt nagy áttörése elmaradt, Európában Salvini bukott, Strache politikai nulla lett, az óceánon túl Trump is eltaknyolt. A kitalált ellenségekkel bokszoló, a gyűlöletet szító, a valós problémákkal (klímaváltozás) szembe nem néző populisták mára csak nálunk meg Lengyelországban tényezők, meg pár harmadik világbeli államban.
2020. nov. 22. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
48%

Ahogy #3 nagyon jól leírta.

Minden hatás egy idő után ellenhatást vált ki, vagy másképpen: ha kilendítünk egy ingát az egy idő után visszafelé fog elindulni és egy idő után beáll a normalitásra, vagyis középre.

A globalizmus egy mese. A meséből lassan felébrednek az emberek, és aki már felébredt, az megpróbál egyre többet szintén Fel/rá-ébreszteni a valóságra. Ebben mostanában sokat "segített" hogy nem csak úgy elvan mindenki a langyos melegben, hanem a globalizmus oda dob néhány bombát, világjárványt vagy cégbezárást, ami aztán már az élet drasztikus megváltozását okozza.

Azért mert most gyorsabban, látványosabban a globalizmussal szembeni eszmék terjedése, mert sokkal több a baj ami éri miatta az embereket.

A valódi baj az, hogy minden ilyen esetben, amikor a középnek nem engedik hogy a véleményét elmondja, megvédje, hanem erővel, zsarolással, fenyegetéssel próbálják meg elnémítani, mint ahogy a liberálisok az utóbbi években tették is, a középen állók kiszorulnak a szélre és ott fognak megszólalni, ahol hagyják őket, a szélsőségesek között.

Ha nem engedi a média hogy elmondjad, hogy félsz az utcán az új szomszédoktól, mert azok fenyegetnem a vallásod, bőrszíned miatt, hogy az államnak lenne feladata és rendőrségnek, hogy a rendet és benne téged meg a családodat megvédje, ha ilyen gondolatok miatt te máris fasiszta-rasszista-kirekesztő vagy ki kell rúgjanak az állásodból, akkor elmész oda ahol ezt nem teszik meg veled, és ezek a szélsőséges szervezetek lesznek. Az inga nekiindul a másik irányba, ahelyett hogy lefékeződne és középen maradna.

Addig kell tennünk az egyik szélsőség, a liberálfasizmus ténykedése, térnyerése ellenében, amíg még nem jelenik meg vele szemben a másik szélsőség, a fasizmus is valóságosan. Amíg még a normalitásnak van lehetősége megszabni a dolgokat. Sajnos sok országban ennek egyre kisebb az esélye. Az emberek nem fognak a végletekig tűrni és ha nem engedjük ki a gőzt apránként, akkor robbanni fog.

2020. nov. 22. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
55%
Én meg úgy látom a kommunista új világrend lett népszerű, sajnos a libsi tizenévesek még assszisztálnak is hozzá.
2020. nov. 22. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
68%

Azért mert tökéletesen reflektálnak a globalizált és kiszolgált társadalmakra. Mostmár nincsenek valódi problémáink, és amik vannak, azokat is úgy akarjuk kezelni, mint a mikrót, legyen gyors és egyszerű. A populisták nagyon egyszerű és nagyon gyors megoldásokat szolgáltatnak úgy beállítva, mintha ez a két tulajdonság egyeneságon azt jelentenék, hogy jó is a megoldás.


Ennek az öregek és iskolázatlanabbak elsőfokon bedőlnek (mások is, szó se róla, de ne legyünk álszentek, Trump és Orbán és még sokan mások nem a diplomásokat célozták meg kommunikációjukat tekintve), mert náluk hiányzik a reális felmérés képessége. Egyrészt igaz ez technológiailag, ők maguk nem jártasak benne, de ebben az előrehaladott világban könnyen feltételezik, hogy miért ne lehetne ezt is úgy megoldani, ahogy eddig is megoldottak mindent? Igaz ez általános ismeretek terén, például kinek van arról pontos ismerete, hogy az EU hány ezer és ezer szálon kötődik egy tagországhoz? A Brexit jól megmutatta, hogy az élet legváratlanabb területein is közrejátszott az EUs közös szabályozás és működési koherencia. És igaz ez az általános társadalmi érdekekre is, például engem nem érint, hogy mit csinálnak a melegek, de az, hogy hogyan változtatják meg a gyülekezési jogot és hasonlókat, azok nagyon is.


Az igaz, hogy az embereknél van egy természetes ellenreakció is. Itt Európában, főleg idehaza a mi régiónkban szerintem abszolút indokolatlan a liberalizmus ellen ágálni, de Kanadában és az USA-ban tényleg elmentek egy szélsőséges irányba. De még így is valid, amit mondok, lásd Jordan Peterson esetét. Művelt akademikus hangjára kevesen figyeltek fel pedig ő aztán tényleg értelmes dolgot mondott, miközben egy olyan alak, mint Trump, akitől nem idegen a háborús retorika, a nyílt hazudozás és dezinformálás stb. fel lett magasztalva. Amíg ilyen emberek képviselik a konzervatívokat/illiberálisokat azok egészen addig csak populisták lesznek és ne lepődjenek meg, hogy akként is lesznek kezelve, mert teljesen egyértelmű, hogy nem meggyőzni akarják a másikat, vagy alternatívát, esetleg értéket akarnak mutatni, hanem legyőzni, eltörölni, semmissé tenni.

2020. nov. 22. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
52%
Mert egyre erősebb a diktatúra, és az embereknek egyre inkább elegük van belőle.
2020. nov. 22. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Itt egyesek megfeledkeznek róla, hogy ez a tendencia a világban nem csak a jobboldalhoz kötődik. Sok baloldali kormány is a populizmus, nacionalizmus felé mozdult el.

Az USA is jó példa erre. Biden szavakban, gesztusokban ugyan nyitottabb a globális együttműködés iránt, ugyanakkor esze ágában sincs visszacsinálni a Trump által elért "Amerika az első" nacionalista vívmányokat, elért kereskedelmi egyezményeket, üzleti eredményeket a partnerekkel szemben. A kereskedelmi háború, védővám politika, szankciózás folytatódni fog, nem lesz már elsődleges a globalizáció, együttműködés a világban. Biden még fokozná is a nacionalista, protekcionista politikát, előrevetítette, hogy a kormányzati közbeszerzések csak az amerikai vállalatokat fogják szolgálni. Az ígéretek szerint Amerika harcias, imperialista külpolitikája sem fog visszatérni. Trumphoz hasonlóan Biden is inkább visszahúzódást, otthoni nemzetépítést ígér, nem lesz globális demokráciaexport, katonai intervenciós politika, globális csendőr szerep, mint Clinton, Bush, Obama idejében. A radikális baloldal nyomására a populista, elitellenes politika is erősödne Trump után, Biden beépíti Sunders, Warren, AOC javaslatait a kormányprogramba. Az új kormány tervezi a nagyvállalati adók megemelését, a gazdagok jövedelemadóinak emelését, minden, szerte a világban élő gazdag amerikaira vagyonadókat vetnének ki, hogy az elitnek, tőkéseknek ne legyen menekvés. A választási rendszert is átalakítanák, hogy biztosabb legyen a hatalmuk.

2020. nov. 22. 14:52
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, van baloldali populizmus is, bizonyos szempontból a fidesz inkább baloldali amúgy is, mint jobbos, de Biden programterve aligha sorolható ide. A populizmusnak nincs saját intézkedési szárnya, egy adóemelést és adócsökkentést is éppúgy lehet populistán csinálni.


Az egyedüli oka, hogy én most a jobboldalt emeltem ki, az azért van, mert ez áll, magyarokhoz a legközelebb.

2020. nov. 22. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!