Ha a Tisza jövőre a legnagyobb parlamenti erő lesz, de a kormányalakításhoz nem lesz meg az 50+1%, akkor mely más pártokkal lenne kénytelen koalíciót kötnie?

Kénytelen? Itt inkább azt lehet nézni, mely pártokkal nem totálisan esélytelen, és szerintem az MHM-en és a Fideszen kívül egyik párttal sem esélytelen. Ez elmélet, a gyakorlatban meg tisztán látszik, hogy ha csak nem tudnak érdemben erősödni valami oknál fogva a "régebbi" pártok (pl. DK, Momentum, MSZP, LMP stb.) 2026-ig, akkor nem valószínű az, hogy sem a Fidesz sem pedig a Tisza nem szerzi meg a 100 mandátumot, magyarul valamelyik megfogja szerezni.
Nálam egyébként nagyobb kérdés az, hogy mi lesz, ha nem lesz az? Ha ismét a Fidesz nyer 2026-ban. Mi lesz a Tiszával, mi lesz a támogatóival, értsd hogy élik ezt meg, mással próbálkoznak-e majd, adhat-e ez esélyt annak, hogy megerősödik egy másik párt, olyan ami eddig is előtérben volt, vagy akár olyan, ami eddig szinte láthatatlan volt? Mert azért aki a Tiszát támogatja azok zöme (és javítsanak ki, ha nem így van), leginkább a Fidesz ellen van, nem a Tisza mellett, azaz a Tiszában látják az esélyét annak, hogy a Fideszt eltudják zavarni, de aggályaik, kételyeik vannak.
Ha meg nyer a Tisza akkor arra vagyok kíváncsi, mit bír kezdeni ezzel. Arra baromira kíváncsi vagyok hogy lesz ebből párt, kik lesznek benne, kik alkotják majd, hogy állítanak 106 egyéni képviselőt így, hogy jelenleg nincs kb. egy sem (legalábbis nem tudunk róla, hogy futna ennek előkészülete). Ehhez kellenének országosan irodák, országos hálózat, bejáratott (helyben) bejáratott emberek, akikből lehetnek az egyéni képviselők. Jelenleg fogalmam nincs mi fog történni 2026-ban, hogy lesz ebből valami, de nagyon érdekel, kíváncsian várom.
Az egyszer biztos, hogy ilyen ebben az országban még sosem történt. Ha környezetünket nézzük, Európát, akkor ilyen csak Franciaországban (Macron) és Ukrajnában (Zelenszky) történt, és hát azt döntse el mindenki, hogy pozitív elmozdulás történt-e két ország e két ember vezetése alatt, én innen nézve (nyilván nem benne élve), nem vagyok biztos benne. Zelenszky... hiába is állunk mondjuk a háborúban mellette, hát Ukrajnának gyak. kampec, azt talán nem is nagyon kell kutatni, hogy jó választás volt-e... Macronnál meg hát nem véletlen voltak a tüntetések sem, a társadalmi egyenlőtlenség jelentősen nőtt Macron kormányzása alatt, pedig pont annak ellenkezőjét várták tőle, nyilvánvalóan.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!