Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Hogy történt ez a 2006-os...

Hogy történt ez a 2006-os "szemkilövetés"?

Figyelt kérdés

Eléggé sok történetet hallottam erről a 2006 oktoberi szemkilövetésekről/zavargásokról, csak nem annyira tudom melyik igaz.


Felsorolok néhány teóriát :))


-Személyesen a Gyurcsány adta ki a parancsot hogy lőjék ki a békés tüntetők szemét


-A rendőrök a zavargókat rátolták a békés fideszeskre és jól megvertek mindenkit (vagy mi)


-Orbán beszédére jött fideszeseket terelték rá a kubatovos focihuligánokra és a felhergelt rendőrök nem válogattak, hogy kit vernek meg. Balesetek történnek amikor gumilövedéket használnak és csak 1-2 embernek találták el a szemét.


Remélem objektíven :)))) a tények, nem érzelmek alapján el tudjátok mondani mi történt valójában.febr. 22. 14:13
1 2
 1/11 molnarmarcell21 ***** válasza:
79%

Az első pontot nyilván sosem fogjuk megtudni.

A második kettő mindegyike igaz.

febr. 22. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

"rendőrök a zavargókat rátolták a békés fideszeskre és jól megvertek mindenkit", hozzáteszem ezt Gyurcsány utasítására, meg a gumilövedék bevetése is ő lelkén szárad.

És hát ezt érdekes módon azonosító nélküli rendőrökkel csinálták, nehogy a felvételek alapján felelősségre lehessen őket vonni. Aztán a leköszönt Gergényi ex rendőrfőkapitányt elítélték sok év múlva, asszem párszázezer forint pénzbüntetést kapott.

febr. 22. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
37%
Sehogy, csak a nácik találták ki. 230ezer forintos nettó minimálbér volt akkor és jó dolgokba nem tudtak mit csinálni.
febr. 22. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
59%

A qrcsány-pribékek valószínűleg lövöldöztek amerre láttak.

És még ekkor is közel 3 év kellett, hogy eltakarodjon utána!

febr. 22. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
65%

Gyurcsit ki nem állom, mert egy polyáca, de annak is nagy baromnak kell lennie, aki azt állítja, hogy Gyurcsány adta ki a parancsot szem kilövetésére.

Inkább a túlbuzgó, azonosító jel nélküli idegen egyenruhások bűne ez. Gyurcsány bűne pedig az, hogy ezeket nem vonta felelőségre. (De lehet, hogy nem is volt abban a helyzetben, hogy a "vendég" rendfenntartókat ő megbüntethesse.)

febr. 22. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
29%
Gyurcsányék eltökölték, előbb és keményebben kellett volna fellépni. Már akkor mikor a békés tüntetők közé be lett küldve a csőcselék, hogy kirobbantsa a balhét. Más országokhoz képest az egész szóra sem érdemes.
febr. 22. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
46%

6:

"békés tüntetők közé be lett küldve a csőcselék,"


Aztán ki "küldte be" őket, Józsi?

Gondolom a békések alatt a fideszeseket érted, a csőcselék alatt pedig a nemzeti radikálisokat.

A vezéredet hova sorolod, aki gyáván, páncélozott autóban kotródott el a helyszínről? Még a bicikliügyi miniszter haverját is ott felejtette, annyira sietett. (Szegényt hülyére is verték a zsaruk!)

febr. 22. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
60%

Rögtön az elején hozzáteszem, hogy nem vagyok gyurcsány-hívő, de a jobberek is utálom, mint a sz-rt.


Na szóval, onnan kell kezdeni az egészet, hogy már a 2006-os választások után elkezdtek megjelenni mindenhol ezek a turulb-szó magyarkodó fogyatékosok, mer "a gyúcsány eeecsalta a választást".


Ez a tipikus lowlife proli náci focihuligán meg ezoterikus szíriuszi jézus-is-magyar-volt elmebeteg söpredék.


2006 szeptemberében robbant az őszödi beszéd, qrva nagy tüntetgetés kezdődött, a tüntetők között nyilván ott volt a fent említett proli alja réteg is, akik megrohamozták a tévészékházat, autókat borogattak, gyújtogattak, rendőröket dobáltak, vertek, stb.


A rendőrségnek sem az utcai állománya, sem a vezetősége nem igazán volt a helyzet magaslatán.


Ilyen hangulatban jött el október 23.-a, a proli huligán szíriuszi magyar söpredék nyilván megint kiment csinálni a balhét.

A rendőri vezetés továbbra sem igazán tudta kezelni a helyzetet, a kivezényelt rendőrök meg vérszemet kapva, szabadjára engedve revansot akartak venni a szeptemberi szopásért, így aztán ütöttek, vertek, lőttek mindenkit, sok esetben olyanokat is, akiknek közük nem volt a dobáláshoz, rongáláshoz, gyújtogatáshoz.


Én is kaptam tőlük, pedig nem dobáltam, nem balhéztam.


Szóval nem volt itt semmiféle tervezettség, meg direkt rátolták a fideszre a balhésokat, meg parancsba adott szemkilövetések.

Szimplán az adott körülményekből adódott, hogy így elszabadult ez az egész:

- balhés kisebbség a tüntetők között

- egy inkompetens rendőri vezetőség, akinek fogalma nem volt, mit csinál, és az ebből kifolyólag önjáróvá váló, bosszúszomjas utcai rendőrök


Gyurcsányék bűne nem abban van, hogy a rendőrök ezt művelték, hanem abban, hogy utána nem volt érdemi felelősségvonás, se a visszaéléseket és túlkapásokat elkövető utcai rendőrök, se a rendőri vezetőség tagjai között.


Sőt, nem csak hogy nem vonták őket felelősségre, hanem konkrétan elsunnyogták az egészet, mintha meg sem történt volna, kimosdatták az összes ilyen szemét sz-r rendőrt, aki ezeket művelte.

febr. 22. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha tényleg érdekel akkor olvass utána, nehéz erre röviden válaszolni.

2006-ban két ilyen esemény volt és sok embernél ezek keverednek egy katyvasszá.

Először szeptemberben, amikor kiderült gyurcsány őszödi beszéde, akkor egy szervezés nélküli tiltakozás indult meg hogy lemondásra bírják rá a miniszterelnököt. Az akkor tiltakozók a TV székházhoz mentek végül, hogy beolvastassanak egy felhívást, amire a tévé vezetése nem volt hajlandó. Itt már tetten érhető az, hogy megpróbáltak politikai akciót csinálni az eseményből, a szervezetlen tömegben provokátorok jelentek meg, olyan bajkeverők akik a tiltakozókat erőszakba vitték bele. Erről készült is utána parlamenti vizsgáló bizottság által jegyzőkönyv. Akkor a tiltakozók egy része nekiállt vandál módján támadni az épületet, a rendőröket, meg gyújtogatni. A szomszéd utcákban sok rendőrt erővel várakoztattak, mintha arra vártak volna hogy a csőcselék valakit megöljön. Ehhez képest az égő autóból is a tüntetők húzták ki a rendőröket, hogy ne legyen nagyobb baj. Majd betörtek az épületbe, ott flangáltak egy ideig, valaki feltörte a büfét és aztán hazamentek.

Akkor pont az volt a baj, hogy a rendőrség NEM lépett fel megfelelően, mert az épületet meg kellett volna védeniük, akár erőszakkal is és mind a társaikat, mind az épületben bent levőket segíteni, védeni kellett volna ahelyett, hogy várnak a környező utcákban. Mert mire vártak?

Ettől elkülönül a másik esemény október végén. Akkor az ünnepnapon még tartott a gyurcsány ellenes, a lemondását követelő megmozdulás a parlament előtt. Ez egy kisebb csoport volt aki az ünnepségre hivatkozva onnan el is zavarta. Ők és a hozzá csatlakozók, jobbára jobbikosok, folytatták ezt a tiltakozásukat, már haladva a városban. Ők voltak azok akik tényleg tüntettek, még egy tankot is elkötöttek és mentek vele pár métert. Az ő szétzavarásuk vagy legalábbis megfékezésük szintén rendőri feladat lett volna.

Ettől távol, sok km-re az Astoriánál volt a fidesz ünnepi gyűlése. Egy teljesen békés megemlékezés sok résztvevővel. Akik meghallgatták a beszédeket majd szépen elindultak haza.

Közben azonban a másik csoportosulást elkezdték egyre erőszakosabban támadni a rendőrök és könnygázzal, lovasrendőrökkel nem oszlatni, hanem ráterelni egyben őket az Astorián éppen hazaindulókra. Kolléganőm ott volt a gyűlésen és ő mesélte el, hogy mentek a metró felé mikor minden figyelmeztetés nélkül elkezdtek közéjük könnygázt lőni meg bevágtattak a lovasrendőrök.

Ekkor már olyan személyek voltak rendőr egyenruhában akikről nem lehet tudni hogy valóban rendőrök voltak-e, mert nem volt rajtuk a kötelező azonosítószámuk. A rendőri brutalitás nem kímélt senkit, megvertek újságírót kamerával a kezében, képviselőt miközben mutatta a parlamenti igazolványát, papot reverendában, külföldi diákot és étteremben ülő vendégeket is. Csak mert ott voltak. A vizsgálatok alapján egyértelmű lett később, hogy szándékosan terelték rá a tüntetőket a fidesz gyűlés résztvevőire hogy így tömeget érjen az akciójuk és nem oszlatták az agresszív kisebb tömeget ahogy kellett volna, hanem terelték őket célzottan.

Az nem bizonyosodott be, hogy az utasításokat gyurcsány adta volna ki, az viszont éppen tőle magától hangzott el, hogy az események alatt folyamatosan tájékoztatta őt a rendőrparancsnok és kapcsolatban voltak. Vagyis ha valami nem úgy történt volna ahogyan azt gyurcsány, a miniszterelnök helyesnek tartotta volna, akkor leállította volna. De nem tett ellene semmit, pedig neki lett volna joga rá.

Az eseményekről számtalan videó felvétel van, térképen pontosan dokumentálták az eseményeket, az időrendet. Teljesen bizonyos a szándékosság, ahogy minden szabály ellenére nem szétkergették a tüntetőket, hanem együtt tartották őket a rendőrök és terelték éppen az Astoria irányába, ahol akkor volt a fideszes gyűlés. Aki a gyűlésen részt vett az nem lehetett közben ott a vele egyszerre történő tüntetésen a város másik részén, a parlament előtt majd a környéken. Sem a fideszes politikusok, sem a fideszes résztvevők nem voltak - nem is lehettek benne a tüntetésekben, a rendőrökkel szembeni támadásokban a délutánon, hiszen a fidesz megemlékezés 16 órakor kezdődött és akkor már állt a bál az Alkotmány utcánál, Deák térnél.

"Balesetek történnek amikor gumilövedéket használnak és csak 1-2 embernek találták el a szemét."

A rendőrségnek nem volt joga ebben az esetben gumilövedéket használnia, ráadásul tilos azt fejmagasságban kilőni. Nincs olyan, hogy "balesetek történnek" mert éppen úgy nem használhatták volna, mint ahogy viperával sem verhettek volna meg senkit, mert nem lehetett volna náluk.

Azért nem volt a rendőrökön azonosító szám - egyiken sem - mert parancsba kapták, hogy azt vegyék le. Pontosan azért hogy olyat tegyenek meg az emberekkel, amiért felelősségre vonták volna őket utólag ha beazonosíthatóak. És csak azért volt náluk vipera meg gumilövedékes fegyver, mert eleve azt akarták a vezetőik, hogy használják. Veled sem történik olyan, hogy hopp, véletlenül a feszítővassal kinyitottál egy ajtót és hát olyan balesetek történnek, hogy ha egy ajtó nyitva van akkor onnan eltűnnek dolgok. Azt a feszítővasat eleve azért viszi magával valaki mert be akar törni.

febr. 22. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
7!"Még a bicikliügyi miniszter haverját is ott felejtette, annyira sietett. (Szegényt hülyére is verték a zsaruk!)" Ezt nem értem, tényleg nem tudom mire gondolsz ebben? Pontositanád? (Akár priviben, mert érdekelne nagyon!)
febr. 22. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!