Ha valaki magyar állampolgárként kiköltözik külföldre, és Magyarországon bevezetik a kötelező sorkatonai szolgálatot és nem akar hazajönni ezért, akkor azt az embert idehozzák a külföldi erők?

válasza:

válasza:

válasza:2: Sorozás elől megszökni más országban is bűncselekmény.
Mivel a legtöbb országgal kiadatási egyezményünk van, vélhetően letartóztatnák és hazahoznák.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Ha visszahoznak a sorkatonasagot akkor valoszinuleg azokat a ferfiakat soroznak be akiknek van bejelentett magyar lakcimuk. Tehat ha kijarsz dolgozni Nemetorszagba, de a hivatalos lakcimed Magyarorszagon van akkor kaphatsz behivolevelet.
En USA-ban lakom es kijelentkeztem a magyar cimemerol, nem is tudnanak behivni. Vannak magyar allampolgar ferfiak akik eletukben nem is jartak Magyarorszogon csak a magyar szuleik utan kaptak allampolgarsagot. Oket sem tudjak behivni.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tehát egy pl. felnőtt ukrán állampolgár mennyivel nehezebben tud letelepedni itthon,mint egy román állampolgár?
Van adóazonosító jelem. TAJ kártyám még nincs. Regisztrációs igazolás kell a TAJ kártyához és az oldalon azt írják, hogy munkavállalói szerződéssel is lehet igazolni az mo-i tartózkodás célját, hogy megkapjam a regisztrációs igazolást. A logika alapján tehát simán...
Van munkahelyem, de sajnos nincs bejelntett lakhelyem és semmilyen más magyar iratom. Milyen iratok szükségesek? Ezeket hol tudom beszerezni?
Most, hogy a kormány a magánnyugdíjpénztári vagyon maradékát is elrabolja, elkezdtem gondolkodni ezen az opción. Mik a lehetőségeim?
A kérdésem lényege az lenne, hogy ha külföldi állampolgár lennék, és leadtam volna a magyar állampolgárságot, az befolyásolná-e a szüleim utáni öröklést, vagy a magyar jogszabályokban nincs ilyen irányú (hátrányos) megkülönböztetés?
Hogyan változnak jövőre a jogszabályok? Külföldi a cégem telephelye és EU országokban dolgozom, köztük itthon is. A munkaszerződésem is tartalmazza ezen információkat. Jövőre állítólag naponta kellene megújítani az üzembetartó által kiadott meghatalmazást, de ezt a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!