Ha nem saját érdekből írtam alá hamisan egy közokiratot akkor milyen büntetésre számíthatok? Nyilván így is hamisítás, de nem származott érdekem belőle?

válasza:. § (1) Aki
a) hamis közokiratot készít, vagy közokirat tartalmát meghamisítja,
b) hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,
c) közreműködik abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

válasza:

válasza:"Letöltendőt mondjuk valószínűleg több milliós sikkasztás meg ilyenek miatt lehet kapni"
Meg ugye közokirat hamisitasert...
Kapcsolódó kérdések:
A diákigazolvány helyett az egyetemtől kapott igazoló papírom lejárt, ezért átírtam rajta a dátumot. Ezzel utaztam egy Volán járaton, és az ellenőr észrevette. Azt mondta, hogyha nem tudom bemutatni az eredeti igazolást, akkor feljelentés lesz, eljárást fognak indítani...
Milyen büntetésre számíthatok, ha gk adásvételit hamisítottam? Az adatok helyesek és valósak, de újat csináltam, mert felcseréltünk két nevét. Az eladót nem értem sehogy el, hogy javítsuk. Szóval az aláírásokat is én írtam alá. Mire számíthatok?
Történet lényege hogy 8 hónapos terhes vagyok és van egy egy éves fiam a férjem elhagyott a terhességem során így egyedül nevelem a kisfiam na már most 37000 a gyesem együttvéve a családi pótlékkal és szerettem volna egy kis céget nyitni hogy bevételhez jussak. Ezért...
Tavaly decemberben egy Győri férfi feljelentett engem, Pécsi lakost, miszerint en bűnsegédként részt vettem/elkövettem egy közokirat hamisítást. Semmi fele levelet nem kaptam a hatóságtól idáig, ugyan is Angliában elek tavaly év eleje óta. Abszolút nem ertem, hogy...
Volt már felfüggesztésem,2 év, ami lejárt, illetve garázdaságom, mire számithatok?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!