Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az ügyvédek miért olyan...

Az ügyvédek miért olyan "gazdagok"?

Figyelt kérdés

Nekem nehogy valaki azt bemesélje, hogy egy ügyvéd tisztességesen megtud keresni ennyi pénzt.

Miféle csalásokat képesek elkövetni jogászok/ügyvédek hogy pénzhez jussanak?

2013. okt. 3. 18:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Miért ne tudna?

Tud mennyibe kerül egy sima adásvételi szerződés?

2013. okt. 3. 18:43
 2/16 A kérdező kommentje:

Igazából nem folytam úgy bele a témába, csak amiket itt GYK írtatok, hogy nem lehet megélni belőle stb..

Mégis vannak és elég sok olyan ügyvéd akinek ilyen olyan luxus villái,autói vannak, de mégis miből?

2013. okt. 3. 18:44
 3/16 anonim válasza:
79%

Budapesten egy átlagos ügyvéd órabére 8 ezernél kezdődik.

Nemrég egy másfél órás beszélgetésért 20 ezret kért tőlünk az ügyvéd.

2013. okt. 3. 18:46
 4/16 A kérdező kommentje:
Értem de azért gondolom szoktak csalni így úgy nem?
2013. okt. 3. 18:47
 5/16 anonim ***** válasza:
66%

Nem minden ügyvéd csal. Mit csalna? Akkor csal, ha bűnöző. Az meg nem a szakmája miatt lesz. Csak mások az eszközei.

Mennyi pénzt? Havi nettó 1 millió? Az nem nagy pénz, más országban átlag szakember megkeresi. Ha én 20 évesen néhány munkával 3-5 ezer forintos órabérben dolgozom, akkor egy ügyvédtől miért sajnálod a 8-15 ezer forintos órabért?

2013. okt. 3. 18:54
 6/16 A kérdező kommentje:
Én nem sajnálom én megvagyok elégedve a munkáikkal :)
2013. okt. 3. 19:02
 7/16 Vree ***** válasza:
49%

Hát ez elég hülye logika.

Sok pénze van = az embernek nincs sok pénze = lopta

Közlöm veled, hogy akinek gógyija van annak nem kell törvénytelen eszközökhöz nyúlnia hogy nagy lét vegyen fel. Tudniillik a pofátlanul nagy kereset nem törvénybe ütköző.

Az ügyvédekkel az a helyzet (nem értek a témához, de) hogy amíg csak gyakornok, addig szinte éhbérért dolgozik valami irodában. De ha egyszer ő lesz a tulajdonos/eléri azt a szintet hogy ő adhatja a jóváhagyásokat, akkor hirtelen halálra keresheti magát azzal, hogy minden jogi papír jóváhagyáséért illetéket szed be. És ez nem csalás vagy akármi, az egész rendszer így van megcsinálva.

Amúgy hány éves vagy? 15re tippelek

2013. okt. 3. 19:22
 8/16 A kérdező kommentje:
14 vagyok!
2013. okt. 3. 19:45
 9/16 anonim ***** válasza:
27%

"Az nem nagy pénz, más országban átlag szakember megkeresi"

Na elmész te a tudod hova...

2013. okt. 3. 19:58
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Jó persze, jól keresnek a jó ügyvédek. Többet is ismerek. Van kertes házuk, apának, anyának autója.

De aki azt hiszi, hogy például egy Ruttner vagy Helmeczi tisztességesen, minden törvényt és az ügyvédi etikát betartva kereste meg a vagyonát, az hihetetlenül naiv. Ez a sztárügyvédeknél nem éppen így van...

2013. okt. 3. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!