Egy orvosi vény és egy beutaló közokirat vagy magánokirat?
Elolvastam a jogi definíciót, de akkor s etudom, hova soroljam őket.
A vényt elvileg közig szerv adja, na de az orvos állítja ki.
A beutalót pedig egy XY Bt vagy Kft keretein belül működő háziorvosi rendelő pl.
Most akkor melyiket minek kell minősíteni?
Mert hatáskörében eljáró szerv az arra megszabott formában és módon állítja ki.
Egyébként itt van:
"Mi a vény?
Az orvosi recept vagy vény az a hivatalos dokumentum, melyen az orvos hivatalból utasítja a gyógyszerészt egy adott gyógyszer elkészítésére, kiszerelésére és kiadására. A szabály szerint kiállított vény közokirat, amelynek a törvény előtt bizonyító ereje van. Ezért tintával írottnak, olvashatónak és egyértelműnek kell lennie. Mivel közokirat, másolni, megváltoztatni, hamisítani tilos és a hivatalos szervek által üdvözendő a visszaélések megelőzése miatt."
ez tiszta.
de egy Bt. beltagját képviselő orvos által kiállított beutaló is az lenne?
ok köszi, de ezzel így nem értek egyet.
Sztem te abból indulsz ki, hogy mert úgyis állam által finanszírozott ellátásra utal be, és így a köz ügyében/terhére jár el, na de akkor részletezhetnénk, hogy amennyiben beutal téged egy magánorvos (amiért fizetsz keményen) egy másik magánorvoshoz (amiért szintén fizetsz, és semmi köze a TB-hez), azaz be se kerül a körbe a "köz"??
Nem tudom, valamiért nem tiszta a kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!