2015-től az iskolák nem szervezhetnek papírgyűjtési akciót. Ti mit szóltok?
Tudom, hogy apró dolog, de épp azért nevetséges, hogy a kormány ilyen pitiáner ügyeket intéz ahelyett, hogy a valódi problémákra koncentrálna.
A 2015-ös új hulladéktörvény ellehetítleníti az iskolák számára a papírgyűjtés megszervezését, mivel csak a helyi közszolgáltató gyűjtheti össze, az ő kötelessége a szelektív hulladék elszállítása.
Szerintem szomorú, évi két remek programmal lesznek szegényebbek a diákok. :( Szerencse, hogy én már végzős leszek, így nem érint a dolog, de általános iskolában imádtam, nagyon jó délutánok voltak.
De mégis mit gondoltál?
Megváltozott a világ!
Azt hitted, bárki ajtót nyit?
Jajj most komolyan...gyermekmunka?...Ahogy visszaemlékszem, kb ez volt az egyetlen olyan közös program, amit szívesen csináltunk az iskolában, gyűjtöttük a papírt, egész délután jártuk a környéket. Jó móka volt, versenyzés is, és az osztály kapott érte jutalmat ha nyert.
Legalább volt egy kis egészséges versenyszellem a dologban. Persze már akkor is megvoltak azok akiknek a szülei hazahoztak munkából 1 teherautónyi papírt és nesze neked győzelem :D
De ja, legalább korán megtanulják, hogy amit a kormány elvehet azt el is veszi.
Falun a legjobb. Az én időmben (több mint 10 évvel ezelőtt) becsengettünk mindenhova, a legtöbb háznál már előre össze is volt kötve, hogy tudjuk vinni, papírt is meg vasat is.
Az ebből szerzett pénz ment az osztálykirándulási költségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!