Aki nyitott porttal torrentezik az milyen oprendszeren és milyen tűzfallal csinálja?

válasza:Az operációs rendszer (hogy Windows Linux, MacOS vagy BSD) és a tűzfal (ami általában a szoftver beépítettje) típusa nem annyira lényeges.
Inkább az, hogy legyen mindig naprakészen tartva, rendszeresen frissítve (az operációs rendszer, a torrentkliens, de akár a vírusirtó adatbázisa is).
Ha annyira tartasz a hálózaton keresztüli támadástól, szeparáld el a torrentklienset az élő rendszertől (például virtuális gépbe - Virtualbox, qemu, Vmware Player,... - telepítve vagy konténerizációval - Docker, Podman, LXC,... - elszigetelve, de akár "homokozóba" is rakhatod a torrentklienset - chroot, jail, Sandboxie,...).

válasza:Win11 és csak azon portokat nyitom meg amit használok. (torrent, ftp, vnc, stb)
De csakis 2000 portszám fölött. DMZ tiltott.
3 Köszi az infót , de ezt inkább nem(UPNP).Augy nem ez volt a kérdés.
Én windows 11-et használok és norton 360-at.

válasza:Egy Raspberry Pi 5-ösöm van. Azon a Raspbian minimalista verziója és tűzfal nincs rajta.
Portok közül kézzel az RPC-nek van egy custom port (tehát nem az alap 9091) továbbítva, hogy távolról is rálássak a torrentek aktivitására.
A tűzfal ki van kapcsolva a routeren, ugyanis sajnálatos módon blokkolja az IPv6 csomagok fogadását így azt ki kellett kapcsolnom ha szeretnék IPv6-on is elérhető lenni.
Ezen kívül más port nincs kézzel továbbítva. Az alap 51413-as portot meg a Transmission, UPnP-n keresztül intézi a routerrel.

válasza:IPv6-ot én a routeren kiadott (tűzfal) parancsal engedek át:
ip6tables -I FORWARD -p tcp -d ::/0 --dport 54321 -j ACCEPT
ip6tables -I FORWARD -p udp -d ::/0 --dport 54321 -j ACCEPT
Igaz minden gép megkapja, de mindnek más-más az ipv6 címe.

válasza:Én ilyen parancsokat nem tudok kiadni 😅
Sima, egyszerű szolgáltatói routerem van.
(Amúgy van MikroTik-em is, csak nincs olyan aprólékos konfigom amihez lenne értelme beüzemelni.)

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nem ér annyit az egész?Jobb ha natolva vagyok? Igy biztonságosabb a torrentezés? Csak filmet meg zenét töltök le.
Vágólapra helyezett szöveghez bármilyen weblap hozzáférhet? Ha pl. nyitva van a böngészőben? Ha igen, akkor gyakorlatilag bármikor hozzáférhet, anélkül hogy tudnék róla? Helyi gépen megnyitott weblap esetén rémlik, hogy a vágólapra másolt linket azonnal beillesztette a szerkesztőbe.
Az Avast arra kér, hogy zárjam be a nyitott portot az eszközömön. Érdekességként megemlíteném azt, hogy kikapcsoltam az Avast tűzfalát, és a Windows-nak a tűzfalát használtam, és az Avast nem talált problémát az újbóli vizsgálat után. Kérdem én: ennyire rossz az...
Üdv! Avast/wi-fi vizsgáló (hálózati problémák keresése) futtatása után azt az üzenetet kapom, hogy: A szolgáltatás sebezhető a hálozatán belülről érkező támadásokkal szemben. Kockázatok: -A támadók saját kódjaikat futtathatják ezen az eszközön. -A támadók teljesen...
Valami olyasmit ír h ..... Ip címről elérhető az interneten keresztül a .... porton keresztül a router vagy valami ilyesmit. Mit jelenthet ez? Tud valaki segíteni? Feltörhetnek emiatt?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!