Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Aki nyitott porttal torrentezi...

Aki nyitott porttal torrentezik az milyen oprendszeren és milyen tűzfallal csinálja?

Figyelt kérdés
máj. 30. 11:12
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
100%

Az operációs rendszer (hogy Windows Linux, MacOS vagy BSD) és a tűzfal (ami általában a szoftver beépítettje) típusa nem annyira lényeges.

Inkább az, hogy legyen mindig naprakészen tartva, rendszeresen frissítve (az operációs rendszer, a torrentkliens, de akár a vírusirtó adatbázisa is).

Ha annyira tartasz a hálózaton keresztüli támadástól, szeparáld el a torrentklienset az élő rendszertől (például virtuális gépbe - Virtualbox, qemu, Vmware Player,... - telepítve vagy konténerizációval - Docker, Podman, LXC,... - elszigetelve, de akár "homokozóba" is rakhatod a torrentklienset - chroot, jail, Sandboxie,...).

máj. 30. 13:24
 2/43 anonim ***** válasza:
100%

Win11 és csak azon portokat nyitom meg amit használok. (torrent, ftp, vnc, stb)

De csakis 2000 portszám fölött. DMZ tiltott.

máj. 30. 16:26
 3/43 anonim ***** válasza:
67%
máj. 31. 00:30
 4/43 A kérdező kommentje:

3 Köszi az infót , de ezt inkább nem(UPNP).Augy nem ez volt a kérdés.

Én windows 11-et használok és norton 360-at.

máj. 31. 08:50
 5/43 SIDLER22 ***** válasza:
48%

Egy Raspberry Pi 5-ösöm van. Azon a Raspbian minimalista verziója és tűzfal nincs rajta.

Portok közül kézzel az RPC-nek van egy custom port (tehát nem az alap 9091) továbbítva, hogy távolról is rálássak a torrentek aktivitására.

A tűzfal ki van kapcsolva a routeren, ugyanis sajnálatos módon blokkolja az IPv6 csomagok fogadását így azt ki kellett kapcsolnom ha szeretnék IPv6-on is elérhető lenni.

Ezen kívül más port nincs kézzel továbbítva. Az alap 51413-as portot meg a Transmission, UPnP-n keresztül intézi a routerrel.

máj. 31. 20:46
 6/43 anonim ***** válasza:
100%

IPv6-ot én a routeren kiadott (tűzfal) parancsal engedek át:

ip6tables -I FORWARD -p tcp -d ::/0 --dport 54321 -j ACCEPT

ip6tables -I FORWARD -p udp -d ::/0 --dport 54321 -j ACCEPT

Igaz minden gép megkapja, de mindnek más-más az ipv6 címe.

máj. 31. 21:07
 7/43 SIDLER22 ***** válasza:
100%

Én ilyen parancsokat nem tudok kiadni 😅

Sima, egyszerű szolgáltatói routerem van.

(Amúgy van MikroTik-em is, csak nincs olyan aprólékos konfigom amihez lenne értelme beüzemelni.)

jún. 1. 06:15
 8/43 anonim ***** válasza:
100%
Aki meg zárt porttal torrentezik az miért csinál ilyet??
jún. 1. 09:00
 9/43 A kérdező kommentje:
Szerintem azért mert vagy nem tudja hogyan kell portot nyitni , vagy nem érdekli , mert csak letölteni akar.
jún. 1. 09:15
 10/43 anonim ***** válasza:
9 ha nem akarja hogy kirugják akkor seedelnie is kell, és ha aktív (feltölt mert nyitott a port) akkor kevesebb ideig kell ezt tennie.
jún. 1. 10:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Nyitott porttal torrentezni mennyire veszélyes?

Nem ér annyit az egész?Jobb ha natolva vagyok? Igy biztonságosabb a torrentezés? Csak filmet meg zenét töltök le.

Vágólap tartalmához böngészőben nyitott weboldal hozzáférhet?

Vágólapra helyezett szöveghez bármilyen weblap hozzáférhet? Ha pl. nyitva van a böngészőben? Ha igen, akkor gyakorlatilag bármikor hozzáférhet, anélkül hogy tudnék róla? Helyi gépen megnyitott weblap esetén rémlik, hogy a vágólapra másolt linket azonnal beillesztette a szerkesztőbe.

Hol tudom bezárni, és hogyan a nyitott portot?

Az Avast arra kér, hogy zárjam be a nyitott portot az eszközömön. Érdekességként megemlíteném azt, hogy kikapcsoltam az Avast tűzfalát, és a Windows-nak a tűzfalát használtam, és az Avast nem talált problémát az újbóli vizsgálat után. Kérdem én: ennyire rossz az...

Tud nekem segíteni valaki az általam leírt problémában?

Üdv! Avast/wi-fi vizsgáló (hálózati problémák keresése) futtatása után azt az üzenetet kapom, hogy: A szolgáltatás sebezhető a hálozatán belülről érkező támadásokkal szemben. Kockázatok: -A támadók saját kódjaikat futtathatják ezen az eszközön. -A támadók teljesen...

Avasttal megvizsgáltattam a wifi hálózatokat és talált a routeren egy nyitott portot. Lehetséges h feltörhették vagy feltölthetik a laptopom vagy a routert?

Valami olyasmit ír h ..... Ip címről elérhető az interneten keresztül a .... porton keresztül a router vagy valami ilyesmit. Mit jelenthet ez? Tud valaki segíteni? Feltörhetnek emiatt?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!