Azt mondták, a Windowsom meg fog dögleni. Mit csináljak?
Mentsd le a fontos dolgaidat, és használd amíg tudod.
Aztán majd telepíted, ha kell.
Minden windows meg erik elobb utobb egy ujra telepitesre.
Nalad itt az ideje.Nem nagy dolog!
Mondjuk 500 Gb biztonsági mentése + újratelepítés sokkal rövidebb idő mint a rendbehozatal. És akkor nem számoltam bele, hogy "műszaki analfabéta" vagy, aminek bár semmi köze a szoftverekhez, de azért gondolom meghosszabbítja a tanulási időt.
Ha mégis emellett döntenél, akkor töröld le a nemhasznált szoftvereket, CCleanerrel takaríts, távolítsd el az automatikusan induló fölösleges programokat, ismeretlen folyamatokat gyomláld ki, töredezettségmentesíts, csökkentett módban Malwarebytessel és Spybottal írtsd le a kémeket, dobd fel a friss drivereket, frissítsd a szoftvereket, állíts be aktív víruspajzsot és igény szerint tűzfalat.
Otthon ketten használunk egy gépet a fiammal, külön profillal. (még XP van rajt). Úgy kb. 1 - 1,5 évenként megérik egy újratelepítésre. Addig a Windows is "teleszemeteli" önmagát, nem beszélve az egyéb fel, aztán lekerülő programokról. És tényleg intenzív géphasználatról van szó, elsősorban munkára, de (főleg a fiam) játékra is.
Kipróbáltam: "tudományosan" rendberaktam a gépet, ilyen-olyan programok segítségével, alaposan. Megjegyeztem a ráfordított időt. Hozzátenném, bár lényegesen jobb lett a masina, de azért nem volt teljesen az igazi.
Legközelebb inkább a teljes újratelepítést választottam, természetesen adatmentéssel együtt. Nagyjából fele idő alatt végeztem, mint korábban a rendberakással, és lényegesen jobb volt a végeredmény...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!