Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit csináltok, ha nem támogato...

Mit csináltok, ha nem támogatott a windows XP?

Figyelt kérdés
Lehet ingyen szerezni frissítéseket?
2014. máj. 13. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
39%
A Microsoft nem ad ki több frissítést. Én xp-t használok, eddig se frissítettem, vírusirtót se használok, mégis jól megvagyok.
2014. máj. 13. 18:24
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Ha az operációs rendszert nem támogatja egy program, akkor nincs mit tenni. Marad az, hogy lecseréled a rendszert.

Ha továbbra is XP -t akarsz (csak azt tudsz valami miatt) használni, akkor a meglévő frissitéseket (ha vannak) érdemes kimenteni CD -re vagy egyéb adathordozóra. Vagy letölteni amíg még elérhetőek. A Microsoft már nem fog több frissítést készíteni XP -hez. DE!!!! Vírusírtók még vannak XP -re, amikhez lehetnek frissítések. Így (egy darabig) még használható az XP. Kérdéses, hogy megéri -e? Ugyanis: Az XP -re már a Microsoft nem ad ki semmilyen frissítést (Talán a honlapjukról még letölthető a legutóbbi). Így a támadók kitudják használni a hibáit. A vírusírtók pedig nem nyújtanak 100% -os védelmet egy olyan rendszeren, ahol maga a rendszer is sebezhető, mert már nincs támogatása. Ha a géped alkalmas újabb rendszerek futtatására, akkor CSERÉLD LE AZ XP -t! Miért? Frissebb rendszerek jobban kezelik a programokat/eszközöket. Kevésbé sebezhetőek, fejlettebbek... Sorolhatnám még, de nincs mit magyarázni. Az XP felett eljárt az idő.

2014. máj. 13. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

XP-t evekota rengetegen nem frissitik.Ez,hogy most nincs ra mar ujabb frissites nagyon sok embert total nem erint igy...Engem sem erdekel.

Meg jo par evig hasznalhato marad az XP.Lesznek ra meg ujabb programok es a virusirtok java is tamogatni fogja jo par evig,bar arra sincs mindenkinek szuksege,nekem se,evekota megvagyok en is nelkule!

Ha lesz uj gepem,akkor arra mar kenytelen leszek rakni 7-est vagy 8-ast,de az biztos frissiteni azt se fogom,szar ugy!

2014. máj. 13. 19:25
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Es meg valami.Ha annyira kell valakinek az eddigi frissitesek,akkor a Microsoft honlapjarol meg evekig elerheto fog maradni,ugy mint az elozo Windowsok frissitesei voltak.Van amelyikhez mai napig meg fent van!
2014. máj. 13. 19:27
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a sok hasznos üzenetet!
2014. máj. 14. 10:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Szívesen! Máskor is!
2014. máj. 14. 19:54
 7/7 bmate22 válasza:

Én akkor váltottam GNU/Linux-ra, mikor kijött a Win7, így előtte XP user voltam. Én azt tanácsolom neked, Te is kezd el valahol a Linuxot, mert előbb-utóbb úgy is váltanod kell, mert egyszer csak azon kapod magad, hogy valaki nem kívánt személy vájkál a gépedben, látja minden adatod a tudtod nélkül, esetleg tényleg bekapsz vírust, mert nem fejlesztenek rá rendesen.

Ha megfogadtad a tanácsom, akkor amit ajánlani tudok neked, az a Linux mint MATE asztali környezettel, (feltételezem azért van még XP-d, mert nem épp a legújabb a géped, így ez az asztali környezet igencsak takarékos tud lenni) ami elég jól testreszabható.

Fórumokon minden kérdésedre megtalálod a választ, a Linuxnak mindig is nagy közösségi ereje volt, mindig segítik egymást az emberek. Egyelőre ennyi. Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban szeretettel várom :)

2014. máj. 16. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!