Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi miatt lehet ez?

Mi miatt lehet ez?

Figyelt kérdés
Nos, annyi lenne a kérdésem, hogy nekem a laptopon a webkamera bekapcsolását jelző kis led néha-néha fel-fel villan, és annyi lenne a kérdésem, hogy jelentheti azt, hogy feltörték a gépem? A rendszer amit hasznáolok ubuntu linux 16.04, a frissítéseket mindig telepítem. Tudom, hogy maga az a tény, hogy linuxot használom az nem jelenti azt hogy nem vagyok sebezhetetlen. Ha mégis feltörtek, akkor mit tehetek ellene? Hogyan előzzem meg, hogy újra megtörténjen?

2016. jún. 21. 20:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Hát lehet bele másztak a webkamera programjába és néha lőnek egy pillanatképet :) Ezér fel fel villan a lámpa. ilyet lehet csinálni annak aki érti a drivere müködését de nagyon bonyolult, nem hinném szarakodna vele annyira senkise unatkozhat.Több dolgot tutsz csinálni vagy letiltod a hardvereknél a kamerádat. és a gép nem lássa és igy mások se vagy egyszerűen nem telepíted fel a gépre és így nyugodtan alhatsz. meg cserélgetsz tűzfalat, vírusirtót, meg kém programok után nézel.Nem mondhatom hogy a legjobb de Malwarebytes Anti-Malware ez elég sok hülyeséget megtalál kémprogramokat is.Az a baj hogy ne windowst használsz most mondtam volna miket kapcsolj ki mien hozzáférést de igy nem tudom.
2016. jún. 22. 11:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell egyből rémeket látni. Simán lehet, hogy energiatakarékossági okokból lekapcsolja az eszközt, valamelyik meg ébreszti...Ezért látod a villanást néha.

De ha nagyon zavar, ragaszd le :)

2016. jún. 22. 13:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D
2016. jún. 23. 11:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!