Hogyan kell úgy használni a ChatGPT-t, hogy pl megírjon egy jó minőségű szakdolgozatot, jó minőségben fordítson vagy programozás esetén megírjon egy programrészletet? És hányas verzióval lehet ilyet csinálni?

válasza:Lehet csak annyi a titka, hogy nem egy az egyben kiszervezik a teljes munkát a gépnek. Hanem segítségképp használják, majd a kidobott szöveget még a saját tudásuk és stílusuk szerint átfogalmazzák. Tehát nem helyetted csinálja meg a dolgozatot vagy írja meg a program, csak meggyorsítja a folyamatot és leveszi a teher egy részét rólad. Attól még neked ugyanúgy szükséged van az alap és megszerzett tudásra, hogy felfogd milyen szöveg lett legenerálva és azt hogyan tudod hasznosítani.
Az a világ, ahol pár mondatos promptból neked egy hibátlan, kritikán felüli produktumot dob ki a gép ami azonnal implementálható bármilyen területen, ott rád nem lesz többet szükség.

válasza:

válasza:Darabonként.
Én szakdolgozatra pl használtam, mert az utolsó hetekben már olyan voltam, mint aki fogalmazásgátlót vett be...
(Ráadásul annyit voltam azzal a dolgozattal TDK-ra, ami miatt többször is átnézegettem, s szépítgettem kicsiben, hogy egyszerűen nem tudtam hova nyújtani tovább az egészet. Egyszerűen már rég megvolt a dolgozat, de még kellett volna 25 oldal.)
Átfogalmazni szépen át tud. Tartalmat is jól ír egy bemásolt tanulmányból. S nagyon jól tud pofázni a semmiről, hogy teljen a sor. Ha minden mondathoz ír 2-3 szót, ami bár érdemi információt nem ad hozzá, de mondattanilag helyes marad minden, már az is sokat számít.
Fordítani szerintem a Deepl jobb, s egyszerűbb.
Amit megfigyeltem akkor vele, hogy ha egy beszélgetést a 4-es verzióval indítottak, akkor úgy is magasabb színvonalon írogatott ott abban a témában, ha visszaváltott 3.5-re, mert elfogyott a napi ingyen lehetőség. Ez nem tudom most ilyen-e.
Én amúgy elég sok mondatot összevontam az általa kidobott szövegből, mert jellemzőek rám a barokk körmondatok, s ne legyen feltűnő, hogy pár rész más.

válasza:Kiegészíteném a tegnapit:
Szakdolgozatot a semmiből nem lehet íratni vele. Egyik barátommal ránéztünk egy csajéra pár hónapja, mert lehet tudott volna intézni nekünk munkát, de lerítt róla, hogy komplett fejezetek vannak azzal írva benne. Már a témavezetője sem engedte, hogy azzal a dolgozattal bármit csináljon, s mi sem engedtük volna, meg kell mondjam. (A ChatGPT még egy dolog, de egyszerűen szarul is volt felépítve az egész, rosszul volt lehivatkozva szinte minden, nem állt össze, stb. Pedig ő velünk ellentétben már elvégzett egy egyetemet...)
A lényeg, hogy én adtam neki az információt, hogy azzal kezdjen valamit. Ez konkrétan abból állt, hogy találtam egy cuki kis 170 oldalas doktori disszertációt, s ami témába vágott nekem is, megkerestem a hivatkozását, ésazt fogalmaztattam meg a ChatGPT-vel. Majd szépen beillesztettem a megfelelő helyre. (Amibe néhol belejavított még a vezető tanárom is, mert még így sem lett a legjobb, de ez még mindig csak átcsoportosítás.)
Ő ChatGPT-vel íratta az információt, és vele keresett hivatkozást is arra az információra. Magától a ChatGPT meg nagyon általános dolgokat ír csak, ami a fogalmazásával nagyon gyanús...
Hogy hivatkozni mennyire tud, azt nem tudom. Még mikor rászabadították a köznépet, próbálkoztam így vele egyszerű beadandóknál, de akkor sz.rul ment. Most legalább létező dolgot dobott ki, de hogy tényleg benne volt-e ott az az informació, vagy csak a téma passzolt, az passz.
Kapcsolódó kérdések:
if (largest == 0 && smallest == 0) { largest = number; smallest = number; cout << "The smallest so far: " << smallest << unit << endl; cout << "The largest so far: " << largest << unit <<endl; } else if (convert > smallest) { largest =...
Futtatáskor memóriaszemét jelenik meg. Hogyan kellene átírnom, hogy kiírja a véletlen számokat ? #include<iostream> #include<ctime> #include<cstdlib> using namespace std; int main () { srand(time(0)); int szam[100]; for (int i=0;i<99; ...
A hagyomanyos ; megolast ismerem, de egy 500 soros programban rengeteg idot vesztek 500 ; leirasaval illetve kitorlesevel. A // sem mukodik, es a {} zarojelek sem. Egyebkent emu8086-ban dolgozok.
A program: #include <iostream> #include <string> using namespace std; int main() { cout << "Segítséget szeretnél, vagy új parancsot akarsz hozzáadni az adatbázishoz?" << endl; cout << "Ha parancsot akarsz hozzáadni, akkor nyomd meg ezt: +" << endl; ...
C++ -ban csináltam egy kémiai m% kiszámító programot. Itt a program: #include<stdio.h> #include<console.h> int main(){ int a,b,c,g; float d,e,f,h; printf("Adja meg az adatokat!\n"); //Első oldat tömege, m%-a a=100; printf("mosz1 (1. oldoszer tomege...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!