Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lenne legjobb a hűtés?

Hogy lenne legjobb a hűtés?

Figyelt kérdés

Dark base 701 ház

Dark rock elite hűtő

GIGABYTE RTX4070TI SUPER - WINDFORCE MAX OC 16G

4db 140-es ventilátorom van

1db 120-as

mindegyik silent wing pwm

Gép az invert módon van építve.

Úgy gondoltam rakok 2x140-est előre középtájra beszívónak

1x140 hátra kifújónak

1x120 leől alulra beszívónak

1x140 felülre kifújónak

Felső így a videókártyától kifelé tolja a levegőt. Mivel felfelé vannak a ventilátorai.

Csak azt nem tudom, hogy toljam teljesen hátra vagy ne.

Meg lehet kiljebb az üveglap felé tolni vagy beljebb az alaplap felé.

A videókártya légáramlását nem tudom pontosan. Úgy lehet jobb lenne ha a ház tetején a 140 es venti befelé fújná a levegőt

júl. 21. 19:47
 1/1 anonim ***** válasza:
76%

Csodák nincsenek, a venti helyek adottak, a ház adott. Innentől csak azzal tudsz variálni, hogy jobb légszállítási értékkel rendelkező ventiket pakolsz bele.

Csak kifele toljad a levegőt! Fentről soha nem fúvunk be (a meleg felfelé száll)

Én raknék bele 4db-ilyet, föntre és kész:

Noctua NF-A14 PWM (kb 2x több levegőt szállít, mint amivel most próbálkozol)

A mostaniak, ha újak, meg mehetnek a hardverapróra.

júl. 21. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Melyek a legjobb, prémiumszintű PC-házak?

Nekem, ami megtetszett az a Be quiet!-től a Dark Base 700 vagy Dark Base 900. Jelenleg egy 12 éves Coolermaster Elite 430 Black házam van. A mai videokártyákhoz kezd kicsi lenni, illetve folyadékhűtés esetén szerintem a hűtőradiátor se férne jól el benne. Egyéb...

Melyik a legjobb ár-érték arányú procihűtő?

Most vettem egy RGB-s házat, ami kisebb mint a régi házam. Tettem bele plusz rendszerhűtést, így terhelés alatt sem megy 40-45 fok felé a cpu és gpu. Viszont szeretném picit optikázni, gagyit meg nem akarok. Lég és vízhűtést is fogad a ház, illetve jelenleg AMD van, de...

Melyik "a legjobb" proci hűtőt ár/érték arányban?

Intel i5 7500 mellé lenne mivel a gyári "nekem" hangos és fura módon néha felpörög és zúgó hang jön elő majd elmúlik és vissza..netezés közben.. 1600 fölötti RPM majd vissza 1520..nem tudom ez alaplaptól is függ ? Mivel ez nem húzható és alapból 3.4GHz így ahhoz...

150 ezres ár kategóriában legjobb laptop?

Szívem szerint Dell vennék de 200 felett érdemes venni... 150-ig milyen márkájú és annak melyik szériájában nézelődjek? Legfőbb tanulásra kell!! De mellette film + néha videó szerkesztés (nem gond ha sokáig renderel, van időm) Nagyon fontos lenne még, hogy ne egy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!