Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Intel AC'97 82801 DB ich 4...

Intel AC'97 82801 DB ich 4 driver + win xp = kékhalál mi lehet az oka? többi lenn.

Figyelt kérdés
Ismerősöm kapott egy pc-t használtan, sajna csak xp-t lehet rá felrakni, mert csak 64 MB vga van benne alaplapi cd nincs hozzá, a drivereket úgy kellett összeszednem. Mindent simán sikerült felrakni, csak a hangkártyát nem, nincs egy kanyi hang se, és az eszközkezelőben is sárga ?-es, ha itt katt jobb egérgomb és frissítem az illesztőprogramot akkor szépen el kezdi keresni, majd jön az üzenet, hogy biztosan telepítem -e, mert nincs digitálisan aláírva, figyelmen kívül hagyom, telepítse, el is kezdi aztán újra indul kék halállal :-((. Az alaplap típua: Lite-on NR 138, chipset intel boarddale 840, hangkártya a főcímben. Chipset telepítéssel is ua. történik, bejön a hardware varázsló, majd kékhalál. lefuttattam egy regcleanert is, hátha akkor jó lesz , de nem. Külön is próbáltam megtalálni a realtek oldalán a drivert, de nem sikerült, google sem igazán segített, ami lejön és nem valami driver finder, az meg zip, kicsomagolás után meg nincs setup, csak könyvtárak, meg nem indítható file-ok, és nem tudom mit kezdjek vele. Próbáltam még a Genius driver proffesional-al is megkeresni, de mindenhez talál frissítést csak pont az audiohoz nem. Xp-Sp 3 van fenn, de ezt utólag frissítettem külön CD-ről, mer utólag vettem észre, hogy a sima Xp-t már nem lehet MS update-ről frissíteni. Nem tiszta telepítés volt, csak ráfrissítettem. Esetleg valakinek valami ötlete? Előre is köszi.

#kék halál #handkártya #82801 DB ich 4
2012. okt. 19. 13:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez valami brand gép, megpróbálnék a gyártó oldaláról egy drivert, ha jól néztem talán HP vagy Fujitsu, szóval ezt még megpróbálnám. Ezt találtam: [link]

Elsőnek eszközkezelőből próbáld.

2012. okt. 19. 13:21
 2/6 Komplikato ***** válasza:

Szinte semmit nem találtam erről a lapról, azért Intel chipsetes lapnál ritka, hogy ne lenne mellette egy külön kódek (ADI, Realtek, VIA, stb.), de első kőrben ...

Nézd meg Aida64 vagy Everest programmal KONKRÉTAN milyen chipset van benne. Utána menj el az Intel.com-ra és első kőrben tegyél fel egy legfrissebb chipset drivert ... ha utána az eszközkezelőben még mindig Inteles audiót látsz, akkor ugyan ott keresd meg a driverét!

2012. okt. 19. 13:23
 3/6 A kérdező kommentje:

elírtam az alaplap chipsetét : intel brookdale-g i845g

Ehhez leszedtem a chipsetet, fel is megy de a hangkártyánál továbbra is kékhalál. A Genius dirver kereső is felfrissítette a chipsetet. Aida 32-vel néztem meg az adatokat.

2012. okt. 19. 13:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Egyébként tényleg HP a gép.
2012. okt. 19. 13:46
 5/6 anonim ***** válasza:

És esetleg a típusát nem lehet kideríteni, pl. dc 7800 sff, ilyesmit keress rajta, matrica szokott lenni rajtuk.

Akkor amit privátban küldtem valószínű nem lesz jó, de egy próbát megér.

2012. okt. 19. 13:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Még annyit sikerült kigugliznom, hogy a hangvezérlő ez a típus lehet : ADI AD1981b.
2012. okt. 19. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!