Nagyon sürgös ma kell 100 MB az hány GB?

válasza:1GB=1024MB
100/1024=0.09765625
A 100MB az 0.97GB

válasza:

válasza:#4
Matematikailag ugyan igaz, de számítástechnikáról van szó, ahol 1024 a váltószám. 8 bit = 1 bájt, emiatt jön ki 1024-re az "ezres" váltószám.
Viszont az is igaz, hogy a hardvergyártók nagy előszeretettel használják az 1000-es váltószámot, mert "jobban mutat". Így lehet, hogy a 120 GB-os HDD valójában csak 117.1875 GB tárolókapacitással rendelkezik...

válasza:" 8 bit = 1 bájt, emiatt jön ki 1024-re az "ezres" váltószám. "
Nem sok köze van ennek az 1024-hez. Maximum a kettes számrendszernek van hozzá köze, de ahogy előttem írták, ha azt kérdezed hogy 100 MB hány GB akkor a helyes válasz 0.1
Az 1024 az a MiB és Gib esetén releváns...
Kapcsolódó kérdések:
Van erre valami jó képlet? Sürgős!
Mert szeretnék jelentkezni! Leírnátok nekem hogy ti hogyan regisztráltatok, miket kellett csinálni? Sürgős!
Látom h van a graf kártyáknál h 64bit , 128 bit , 256bit ,stb és nem tudom h mit számit ez. Elmagyarázná valaki? előre is kösz a válaszokat.
Lécci segíts! Nagyon sürgős
Szal holnap mennénk venni uj netet de netom h. a polusi t-mobilnál milyet lehet ami jo játékhoz és most titeket kérdezlek meg arrol h. milyet vegyek!és kb hány mbps legyen? max amit haviban fizetnénk 5000 Ft SŰRGŐS
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!