Van itt olyan, aki Lenovo G505-ön használ linuxot?
Van már rajta valamilyen rendszer? (főleg az érdekel, ha Windows 8)
Azért kérdezem, mert én is jó pár oldalt végigolvastam amíg rájöttem, hogy Windows 8 mellé, hogyan lehet 1. korábbi Windows-t felrakni (hiszed vagy sem ez is macerás ha UEFI-s a géped), illetve, hogy hogyan lehet Linuxot. Viszont ha egy zsír új, üres merevlemezes gépről van szó akkor nincs gáz, menni fog.
Leírom, hogy hogyan kell az előbb két említettet megoldani, hogy ne szívjanak vele az emberek:
1. Windows 8 + korábbi Windows:
Hozz létre egy partíciót amit új egyszerű formázatlan kötetté teszel (RAW).
A SecureBoot-ot kapcsold ki (Csak a Windows 8 és az új Linux-ok támogatják), illetve, előfordulhat, hogy az UEFI-t is Legacy-ra kell állítani.
2. Windows 8 mellé Linux:
Új partíció, FORMÁZATLAN, (UNALLOCATED). Telepítő CD, USB be. A SecureBoot-ot nem muszáj kikapcsolni, viszont ha USB-ről akarsz boot-olni, akkor át kell állítani Legacy Support-ra, és ott előre tenni az USB-t, mint boot eszközt. Ezután liveboot-olsz az USB-ről és csak UTÁNA telepítsd a korábban létrehozott partícióra.
Elnézést, hogy ezt is ideírtam de valakinek még segíthet.
18:25 vagyok
Nekem egy Lenovo G500-om van, a Xubuntu, az Ubuntu, a Lubuntu is gond nélkül mennek, gondolom a többi Ubuntu-n alapulóval simcs gond. Más Linux-ot eddig nem próbáltam.
Driverekkel nem volt gond, FreeDOS-al jött a gép de járt hozzá lemez ami a Win8-as drivereket tartalmazta. De a Lenovo oldaláról is letölthetőek. A Windows 7 is gond nélkül megy, a driverek ugyanúgy a Lenovo oldalán vannak. (Nem annyira jött be a Windows 8, a 7 nekem "otthonosabb", pedig szeretem az újdonságokat).
Az enyémben i7+RadeonHD8750M combo van, 8GB RAM-al. Nemsokára pedig szeretnék beruházni egy SSD-re. Talán a Garancia ami szívós, mert amikor visszakerült Mo-ra a szervíz, a Telemaxxal szerződtek le, és finoman szólva sz*rnak a vevőkre azok alapján amit olvastam.
Ha van még kérdés csak nyugodtan :)
"Azon durván meg is lepődtem volna, ha a Windowshoz sem lennének hozzá driverek."
Nos, akkor meglepődhetsz. Pont a napokban nyafogott valaki, hogy win7-hez sem talált drivereket, csak 8-hoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!