Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A Windows 32 bites, vagy a gép?

A Windows 32 bites, vagy a gép?

Figyelt kérdés

Lehetséges, hogy a gépedre egy 32 bites Windows-t teszel? Vagy a géped 32 bites, és arra csak 32-es windows való?

Csak úgy oldható, meg hogy 64 bites rendszerem legyen, ha új gépet veszek?

2014. máj. 11. 16:28
 1/3 anonim ***** válasza:
A processzortól függ, hogy adott gép 32 vagy 64 bites. 64 bites processzort tartalmazó gépre lehet 32 bites Windowst is telepíteni (és természetesen 64 bitest is). 32 bites processzort tartalmazó gépre viszont nem megy fel a 64 bites Windows.
2014. máj. 11. 16:32
 2/3 anonim ***** válasza:

64 bites proceszorral rendelkező gépre rakható 32 bites operációs rendszer, csak 4 GByte memóriaméret felett nem fogja látni a memóriát (kivéve a fizikai címkiterjesztéssel - PAE - rendelkező processzorok, és az azt támogató operációs rendszerek esetében: [link] ) - ezért 64 bites operációs rendszer kell.

32 bites proceszorral ellátott gépre csak 32 bites operációs rendszer rakható.

2014. máj. 11. 16:35
 3/3 anonim ***** válasza:
Az, hogy a gépedre 32 vagy 64 bites Windowst teszel, annak azaz előfeltétele, hogy a processzorod támogassa a 64 bites utasításkészletet (minden 10 évnél fiatalabb proci támogatja). A 32 bites operációs rendszer legfeljebb 4gb fizikai memóriát (ram) képes megcímezni, efölött 64 bites kell. Logikus lenne, ha visszakérdeznél, hogy akkor manapság miért adnak ki 32 bites oprendszert, ha egyszer minden gép támogatja a 64 bitest. A válasz, azért, mert ha kevesebb, mint 4 gb ramod van, akkor ajánlott 32 bitest fölrakni, mert a 64 bites rendszer több memóriát fogyaszt és 4gb ram alatt csak lassabb lenne a gép. A memóriába beletartozik a videomemória is, tehát ha neked 4gb ramod van és egy 1 gb-s videokártyád, akkor 64 bites rendszert kell használnod, különben 1gb ram felhasználás nélkül marad. A gép nem egyenlő a windowssal, tehát nehogy új gépet vegyél :). Számítógép=hardver, Windows=szoftver (azon belül is operációs rendszer). Tehát, ha neked 4gb vagy több memóriád van összesen, akkor 64 bites oprendszer való neked, ha kevesebb, akkor 32 bites. Az én oldalamról nézve csak annyi, hogy én az életben nem adnék pénzt a Micro$oftnak, én torrenten töltöm le a rendszert és azt telepítem föl a gépemre.
2014. máj. 11. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!