Lemértem a gépem fogyasztását, ki tudná nekem akkor valaki számolni hogy hány wattot vesz fel egybe minden nagyjából?
Ebbe benne van a monitor a wifi és a modem is!
Youtube közbe mértem!
Pc fogyasztása!!!
1kw/h=1000watt
20perc mérés után =1 tized kw
1óra 3 tized kw
2óra 6 tized kw
3 óra 9 tized kw
13 óra 4 kw
1 kw=40forint
4kw=160forint
160 forint X30 nap=4800 forint
Most majd a Prototype 2-vel hogy játszok úgy akarom lemérni hogy mennyivel több!
A tápegységen feltüntetett érték nem a fogyasztást, hanem azt jelenti, mekkora terhelést bír el maximum!
A gép (teljes konfiguráció, mindennel együtt, pl. hang, monitor, számítógép) fogyasztását valóban úgy is meg lehet mérni, hogy egy elosztóba van bedugva minden, és az elosztó van csatlakoztatva a mérőműszerhez. De ez a mérés -műszertől függően- további számításokat kívánhat.
Viszont (már persze akkor, ha van megfelelő műszer) nagyon jól látszik, mennyivel több a fogyasztás, ha rendesen meg van hajtva a gép. Mivel a fogyasztás folyamatosan változik, a használattól függően, ezért csak átlagértéket lehet számolni.
A fogyasztásmérővel ("villnyórával") való mérés akkor ad viszonylag pontos értéket, ha legalább egy órán kersztül mérünk. És természetesen ez alatt az idő alatt ne legyen semmi más bekapcsolva (világítás, hűtőszekrény, stb.)
A kérdésben felsorolt "levezetés" végülis jó, ennek alapján körülbelül 300 Watt a fogyasztása a gépnek.
"Ebbe benne van a monitor a wifi és a modem is!
Youtube közbe mértem! "
Ha a fentieket levonjuk, akkor magának a gépnek a fogyasztása alatta van a 300 Wattnak. Márpedig ezek az eszközök is fogyasztanak. Így semmi meglepő nincs abban, hogy bírta a "gagyi" táp, hiszen annak csak a gépet kell energiával ellátnia, a monitor, a wifirouter, a modem önálló táplálással rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!