Nagykerek miért drágábbak, mint a kiskerek? Többi lent
Úgy gondoltuk bővítjük a vállalkozást egy számítástechnika webáruházzal. Regisztráltam is néhány nagykerhez. És meglepődve tapasztalom, hogy az ha rendelek neten egy kiskertől, sokkal olcsóbb! Hogy lehet ez???
Hogy tudnak így a nagykereskedők megélni? Vagy én látom rosszul?
Megértem, ha már sokat rendelek, kedvezményt kapok. De addig meg is kell élni! Hogy működik ez? Lehet én vagyok a hülye!

A nagykernek nem az a célja, hogy ok nélkül olcsóbban adjon dolgokat. A nagykernek az a célja, hogy nagy mennyiségben rendeljenek tőle, mert másképp neki se éri meg.
Ezért vannak azok, ahogy mondod, hogy nagyobb tételben történő rendelés esetén már jóval olcsóbb. Van olyan nagyker, ami bizonyos mennyiség alatt nem is szállít. Üdítőből kiskerben vehetsz 1 darabot is, nagykerből már nem fognak 1 darabot küldeni, minimum 1 rekesszel, de az meg már neked nem fogja megérni.
Jó. Az egy dolog h ha elérek egy 3 milliós rendelési összeget, akkor olcsóbb. De addig el kell jutni, h annyi forgalmam legyen.
Másrészt viszont a nagyker meg a kisker között kellene lenni egy árrésnek. H a kiskeresnek legyen haszna.

Ismered azt a manapság elterjedt mondást, hogy ahhoz, hogy pénzed legyen, pénz kell? :D
Vagyis ha te egyből egy jól menő valamit akarsz kiépíteni, akkor gazdagnak kell lenni, feltudsz vásárolni dolgokat, és hamarabb lesz hasznod belőle.
Ha van pénz, min. 3 millióért számítógépes eszközöket vásárolni, 'szinte' nem pénz. Előbb utóbb úgyis elfogynak, és hasznod lesz belőle, de mivel van pénzed, így annyira nem érdekel mennyi idő alatt adod el.
De mivel erre nincs lehetőség, sokan úgy csinálják, hogy kiválasztják a számukra megfelelő kiskert, ahonnan ha megrendeli a terméket, még a saját hasznát rárakva is megérné neki eladni.
Idővel, ahogy látja, hogy miből mennyi fogy, abból arányosan többet berendel olyan helyről, ahonnan olcsóbban meg tudja szerezni (ilyen-olyan akciók).
Az, hogy mekkora hasznot tudsz húzni bizonyos termékekből, leginkább a környéktől függ. Hogy van-e a környékeden olyan bolt, és ha van, akkor azok mennyiért adják, és hogy neked még megérné-e annál olcsóbban adni.
Nos mivel webáruházról van szó, így elég nagy fába vágnád a fejszéd, mert nagyon sok jó számítástechnikai webáruház van. Annyira nagyot meg szerintem nem tudsz mutatni, ami árban és az oldal minőségében túltenne a több éve sikeres hasonló webáruházakon :S Bár én sok sikert kívánok hozzá! :)
Nem a kérdésre válaszolok.
Elvben ez úgy kell, h működjön, hogy gyártó forgalmazó nagyker kisker vevő. Mindenki tesz rá hasznot. Viszont a számítógépes nagyker ugyanolyan áron adja, mint a kisker, sok esetben drágabban. Semmi árrés sem hagynak.
Szoval nekem abból semmi hasznom sincs, ha megveszek valamit akár 1 akár 10db ot, ugyanolyan áron, mint a boltban. Hogy adjam el úgy, haszonnal????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!