Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Élethelyzeti kérdés?

Élethelyzeti kérdés?

Figyelt kérdés

Üdv!

Tavaly érettségiztem és jelenleg okj-n tanulok rendszergadának, mert be kell vallanom nem sikerült az egyetemi jelentkezésem a pontok miatt. Este elgondolkoztam, hogy a volt még általános iskolai osztálytársaim ilyen szakokon tanulnak, hogy biomérnök, energetikai mérnök, én meg csak egy okj-re vittem. Érdekel az informatika minden területe főleg a hálózatok és a programozás (13 éves korom óta programozok aktívan), de sajnos matekból nem jeleskedem valami fényesen. Nem bátorítás várok, csak annyit, hogy tudtok-e (tapasztaltabban) tanácsot adni, hogy ilyen feltételekkel visszaüljek-e a padba, emeltezzek és próbáljam-e meg az egyetemet...

Előre is köszönöm válaszotokat!

2016. jún. 24. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Értségi javítható. Tehát célszerű nekiülni.

Meg lehet taktikázni.

Én úgy lettem programtervező egyetemista, hogy nem volt elég pontom.

Ezt úgy viteleztem ki, hogy felvételiztem olyan szakra, ami elég volt. Majd passziváltattam magam, azaz tanulmányaimat szüneteltettem. Majd szakváltással átmentem informatikára.

Mivel bent voltam már az egyetemi rendszerben, kutya se nézi, hogy mennyi ponttal felvételiztem. Tehát, ha bent vagy a egyetemi/főiskolai közegben oda mész ahova akarsz. :))))

2016. jún. 24. 09:46
 2/5 anonim ***** válasza:
ha érdekel a programozás, otthon is profivá képezheted magad..
2016. jún. 24. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Az OKJ képzéssel nem tudsz majd semmit kezdeni releváns tapasztalat nélkül.

Én amondó vagyok emeltet rakj, ülj rá a matekra, döntsd el, hogy milyen irányba szeretnél menni tovább és jelentkezz egyetemre az OKJ után.

A gond itthon, hogy ha nincs több éves tapasztalatod nem fogsz senkit érdekelni, ha fel is vesznek valahova OKJ-vel a fizud sz*r lesz azt elhiheted .

2016. jún. 24. 10:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2016. jún. 24. 10:21
 5/5 anonim válasza:

Hová szeretnél menni továbbtanulni?

Az emelt érettségi szerintem nem feltétel. Én középszinten érettségiztem matekból, 80%-ra, egyetemen matek szigorlaton is túl vagyok már. Az emelt viszont olyan témaköröket tartalmaz, amit ha épp nem tudsz, akkor jól le tudod magad nullázgatni 1-1 feladatnál. Ami nem feltétlen azt jelenti, hogy nem vagy elég okos, hanem azt, h nem vagy jártas a témában.

Valószinűségszámítás, komibnatorika (amit szeretnek az emelt matekon adni) mai napig nem megy nekem, ellenben jó vagyok diff.egyenletekből, függvényanalízisből, gráfokból (ami meg elő sem nagyon fordul sem emelten sem középen).

Szóval, szerintem hacsak nem 400 körüli pontok kellenek, a középpel is megpróbálkozhatsz. Az egyetemi matek sem feltétlen nehezebb, csak másabb. És más ütemben.

Minden suliban, minden tanárnak van valami általános elképzelése a számonkéréseket illetően, korábbi zh-kat, vizsgákat átnézi az ember, kiadott gyakorló feladatokat közösen barátokkal megcsináljátok, ha elakadtok, segítséget kértek akárhol, akkor menni fog minden.

Nem lesz egyszerű, de meg lehet csinálni.

Ha ez a kérdés felmerült benned, én sok erőt és kitartást kívánok neked!

Mindenképp meg fogja érni! :)

2016. jún. 25. 19:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!