Laptopnál kinéztem 8GB és 1000GB-os a memóriájut. Viszont a neten szétnézve a többi helyen ugyanezeknél a gépeknél már 4GB van és egyéb helyeken 8-ra bővíthetőt írnak. Mi az igaz?
Asus X751sa-TY027D (emag, 121590Ft) és Asus X751SA-N3050 (digiprime, 133990Ft).
Itthonra kell a gép, nem játszanék rajta.
Ha leírnád azt, hogy Te melyiket választanád, azt is megköszönném.
Kedves Citromost! Amit bemásoltál, az nekem kínai és nem is a kérdésemre ad választ.
Amit #2-es írt, azt megértettem.
2 féle "memória" van a gépben, amiből csak az egyik memória, de a magyarban szeretik összemosni a kettőt.
1.: RAM = (operatív) memória. Ez egy kis lapon van, 4-8GB szokott lenni. Ez kell ahhoz, hogy a programok gond nélkül fussanak és sok programot tudj használni egyszerre. 4GB elég.
2.: háttértár (HDD = merevlemez vagy SSD). Ezen tárolod az adatokat, mint az operációs rendszer, képek, zenék, videók, programok. Általában 500-1000GB-os merevlemezek vannak (ezek lassabbak) vagy 120-240GB-os SSD-k (ezek gyorsabbak). Ha nagy a háttértár, akkor sok adatot tudsz tárolni a gépen. Ha nem torrentezel, 200GB elég, talán még 120 is.
Minden gépben van háttértár és memória is. Mindkettő könnyen (otthon) cserélhető és bővíthető.
"Mindkettő könnyen (otthon) cserélhető és bővíthető."
No azért ezt én vitatnám. Főleg egy laptopnál.
A kérdezőnek: ha "háztartási" használatra veszed, akkor lényegében mindegy, hogy melyiket veszed.
Kedves Orfeusz! Azt gondolom, sikerült számomra érthetően leírnod. Köszi.
Az emagnál miért ne vásároljak? Ez így nem konkrét infó.
Az eMagról az utóbbi évben 5-6 alkalommal is olvastam vagy hallottam rosszakat. Csak többedik bejelentésre szállítanak, nem azt szállítják, kötekednek a garanciális kötelezettségnél. De veheted ezt csak rosszindulatú pletykának, és lehet, hogy te teljesen meg leszel velül elégedve.
A gépről esetleg megnézheted ezt is: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!