Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit jelent, hogy egy böngészőn...

Mit jelent, hogy egy böngészőnek jó a szabványtámogatása?

Figyelt kérdés

2016. júl. 1. 20:26
 1/5 Hominida ***** válasza:
Lényegében csak annyit, hogy azt tudja, amit minimumként elvárunk tőle. Érti a HTML 4/5, a Javascript, PHP nyelvek összes kitalált, szabványosan rögzített kódszavait, működik a multimédiafájlok beágyazása, le tud játszani minden szabályos flash-animációt, effélék.
2016. júl. 1. 23:54
 2/5 anonim ***** válasza:

A webes kliensoldali nyelveknek - mint a HTML, a CSS, és a Javascript - vannak "szabványai" (azért rakom idézőjelek közé, mert HTML és CSS esetén nem szigorúan vett de jure' ISO/IEC szabványokról van szó, hanem csak a W3C által összeállított ajánlásokról, amit a szakma de facto' szabványként kezel; a Javascript alapjául szolgáló ECMAScript viszont ISO/IEC szabvány - ISO/IEC 16262).

Attól jó egy böngésző szabványtámogatása, hogy ezekben a "szabványokban" lefektetett módon értelmezi az ezen nyelvekben írt dolgokat, jól értelmezi az adott nyelv elemeit.

Régen például az Internet Explorert rengeteg kritika érte mert a W3C CSS szabványait nem igazán kezelte jól:

[link]

2016. júl. 2. 01:09
 3/5 anonim ***** válasza:

"a Javascript, PHP nyelvek összes kitalált, szabványosan rögzített kódszavait"

A PHP szerveroldali nyelv, nem kell ismernie a böngészőnek.

2016. júl. 2. 01:12
 4/5 Hominida ***** válasza:
Jogos. Én csak a kliensoldali támogatásra gondoltam, de nem ez a legfontosabb támogatási kérdés, az kétségtelen.
2016. júl. 2. 17:20
 5/5 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm
2016. júl. 3. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!