Nekem olyan gondom van hogy csak akkor van netem ha direktre van kötve de ha wifről szeretném akkor azt írja ki hogy korlátozott a gépen is tele van a jel meg a telefonokon is de semmi mi lehet a gond?
Nekem otthon eddig mindig (3 szolgáltatónál) úgy volt, hogy:
- adtak egy felhasználónevet és egy jelszót
- amíg egy gépen használtuk, addig azon kellett beállítani azt a felhasználónevet és jelszót
- több gépnél, a routerben kellett, így:
1. összedugod a routert és a gépet rendesen: WAN-ba az internetet (a modem felől), LAN-ba a gépe(ke)t
2. el kell érni a router adminisztrációs felületét:
a.) XP-n: Start menü -> Futtatás -> beírod, hogy "cmd" idézőjelek nélkül és enter
b.) Vista/7/8: Start menü -> beírod, hogy "cmd" idézőjelek nélkül és enter
c.) Elindul egy fekete konzol (parancssor). Ide írd be, hogy "ipconfig" idézőjelek nélkül.
d.) Kilistáz adatokat. olyat kell keresni, hogy "Alapértelmezett átjáró" vagy angolul "Default gateway".
e.) Mellette lesz egy számsor (sokszor 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1).
f.) Indítsd el egy böngészőt, és fölülre a címsorba(?) írd be azt a számsort.
g.) Ha jól csinálod, kérni fog egy felhasználónevet és egy jelszót (általában "admin" idézőjelek nélkül mindkettő, ha nem jó, akkor a router alján érdemes megnézni).
3.) Ha sikerült belépni a felületre, akkor ott olyat kell keresni, hogy WAN (az én routeremben a Network menü alatt van).
4.) Itt kell beállítani a kapcsolatot:
a.) Nekem a típus mindig PPPoE volt, érdemes azzal próbálkozni.
b.) A szolgáltatótól kapott felhasználónevet és jelszót itt kell megadni.
c.) A csatlakozási módot is meg kell adni, "Connect on demand" vagy valami ilyesmi azt hiszem... Tehát nem kell majd manuálisan csatlakozni az internetre, hanem elég lesz a routerhez csatlakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!