Németországba jöttem 'nyaralni' de Magyarországról még töltöttem le filmeket amik itt kerültek visszatöltésre, a háttérben megy a program, azóta már kilőttem. Olyan filmekről beszélek amik már kijöttek dvd-n. Lehet belőle probléma?
Ne parázz. Én Ausztriában rendszeresen töltöttem fel/le.
Megkérdeztem az osztrák szolgáltatómat, hogy gond-e a letöltés, és azt mondta, hogy csak akkor, ha a weblap jelzi, hogy jogsértést követsz el :D
Mondjuk én csak angol meg magyar filmeket/könyveket töltöttem, de az nem érdekelte őket. És mivel a magyar jogot nem sérted a letöltéssel, ezért senkinek sem fáj.
Na akkor először elemezzük ki az eddigi válaszokat, majd rátérek a valóságra is.
"Általában nem szoktak szivatni mert feltöltöd de.... fel kell tüntetned a kiadód vagy a szerzőt stb.."
De, Németországban általában pont a feltöltés miatt szoktak... na nem szivatni, csak fájlonként 850 Eurót felszámolni. Mellesleg torrenten hova kéne a szerzőt feltüntetni...?
"Megkérdeztem az osztrák szolgáltatómat, hogy gond-e a letöltés"
A szolgáltatónak teljesen mindegy, mit csinálsz, neki az sem gond, ha gyerekoprnót terjesztesz vagy bombamerényletre készülsz. Nem az ő dolga ezzel foglalkozni.
"És mivel a magyar jogot nem sérted a letöltéssel, ezért senkinek sem fáj."
Németországban a kutyát sem érdekli a magyar jog.
"de ennyitől még nem lesz bajod"
Hehe, ismerek olyat, aki szintén ezt gondolta...
Szóval a fentiekkel ellentétben a helyzet az, hogy Németországban a megosztást szankcionálják, de.
De nem a szolgáltató, hanem a jogtulajdonos által megbízott, erre szakosodott cég/ügyvéd/ügyvédi iroda.
Továbbá ugye lehetetlen lenne mindent figyelni, ezért jellemzően a friss, aktuális sorozatokat, filmeket, zenéket monitorozzák, méghozzá úgy, hogy torrenten megnézik, ki osztja az adott fájlt, és ha németországi IP-t találnak, már kérik is a felhasználó adatait a szolgáltatótól és megy az ajándékutalvány.
Mire megkapod, eltelhet akár egy-két hónap is, úgyhogy gondolom még van miért izgulnod.
Ami melletted szól: ami már kijött dvd-n az talán nem túl új, tehát jó eséllyel már nem figyelik. nCore szerepel a kulcsszavaid között, ami emlékeim szerint egy zárt hálózat, nem valószínű, hogy a német illetékes elvtársak hozzáférnének.
Még valami. "Mik tartoznak jogvédettség alá?" Gyakorlatilag minden, aminél a szerző (ez nagyon fontos!) nem tüntette fel írásban, hogy szabadon felhasználható. Ha ugyanis én ellopok egy filmet, megosztomés odaírom, hogy szabad préda, attól az még nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!