Miért nem működik a youtube automatikus fordítás?

Én most megnéztem, nekem asztali böngészőben és telefonon is van automatikus felirat. Magyar nyelvet viszont csak asztalin találtam az opciók között. A telefonon nem kínálta fel, hogy magyarra fordítson egy angol nyelvű videót, csak a főbb világnyelveket ajánlotta, de azokkal működött. (Mondjuk nem is magyarra van állítva nálam sem a YouTube, sem az operációs rendszer. Lehet, hogy a YouTube/OS nyelvének megváltoztatása jobban késztetné a YouTube appot is, hogy a magyart felkínálja opcióként.
Mivel nem szoktam használni a fordítást, nem tudom, ez máskor is így szokott-e lenni, csak miattad néztem most meg.
Ezeket a nagy nemzetközi rendszereket folyamatosan frissítik, csiszolgatják, javítják. A fejlesztések többségét nem az éles rendszeren végzik, hanem párhuzamosan futó teszt rendszereken, hogy ha hiba van a módosításokban, akkor az ne vágja haza a nyilvánosan működő változatot. Viszont sajnos a hibák elkerülhetetlenek. A legnagyobb körültekintés mellett is előfordul, hogy mégis hiba csúszik a rendszerbe. Az is lehetséges, hogy valami olyan szolgáltatásba csúszott hiba, vagy üzemzavar (pl. szerver leállás, net kapcsolat megszűnése, túlterheltség, stb), amihez kapcsolódva az adott rendszer használ és enélkül nem működőképes.
Maguk a rendszer üzemeltetői, fejlesztői is folyamatosan ellenőrzik a működést és javítják a hibákat, illetve rengeteg ember jelzi is ezeket nekik, hogy javítani tudják őket. Mivel a YouTube-nak (és az összes ilyen nagy rendszernek) elképesztően sok felhasználója van, kizárt, hogy az ilyen hibák ne jussanak el az üzemeltetőkhöz.
Ha csak hibáról van szó, akkor előbb-utóbb javítani fogják és újra elérhető lesz.
Ha esetleg szándékos változtatás, akkor meg valószínűleg előbb-utóbb lesznek róla cikkek, amik elmagyarázzák, hogy mi, mért és hogyan változott meg, mi lesz ezentúl helyette.
Az egyetlen, amit tenni tudsz, hogy próbálod úgy használni, ahogy megszoktad, keresed, hogy a beállításokban hol találod mégis meg, amit most nem találsz és reménykedsz, hogy idővel újra elérhetővé válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!