Azt olvastam, hogy a Microsoft a windows 7-es cd-n rajta van
a 32bit és a 64bit-es op?
Figyelt kérdés
Az is olvastam, hogy az Enterprise-ra is igaz. De ez a tiszta szoftveres cd-kre is igaz? Mert amikor én felraktam akkor a 32bit-et rakta fel.
2012. febr. 22. 21:51
1/9 waland válasza:
Amenyire én tudom, és ennek az oldalnak is a tanulsága: [link]
külön van a 32 és 64 bites verzió.
2012. febr. 22. 22:17
2/9 legendavagyok01 válasza:
Az oem-ben csak az egyik van (vagy ez, vagy az), és csak azt is lehet legálisan használni (elméletileg).
A dobozos verzióban benne van mindkettő, és lehet is használni (persze egyszerre csak az egyiket).
Látszik is az árkülönbségeken.
2012. febr. 23. 15:00
3/9 A kérdező kommentje:
a windows oldalán azt írták, hogy nincs árkülönbség közötte. Együtt adják mind a kettőt.
2012. febr. 23. 15:32
4/9 legendavagyok01 válasza:
Az oem jóval olcsóbb, és csak az egyik verziót tartalmazza. Vagyis így lehet megvenni: vagy 32 bit, vagy 64 bit. Ez ott is van a boltok leírásában minden esetben. Meg persze egyéb csomó dolog miatt is olcsóbb (nincs nyelvi átjárás, korlátozott licensz, stb.)
A dobozos verzióban benne van a két lemez, de egyszerre csak egyiket lehet jogtisztán használni. A licensz is jóval bővebb lehetőségeket nyújt. Nyilván ezért is jóval drágább.
2012. febr. 23. 16:05
5/9 A kérdező kommentje:
de ez az Enterprise nem lehet ezeket boltban venni! Iskolai CD a Tiszta szoftver programban kapja meg az iskola. Szóval nem tudom, hogy ők is megkapták-e vagy sem.
2012. febr. 23. 19:47
6/9 legendavagyok01 válasza:
Tisztaszoftveres 64 bites Windows 7? Van, persze, kiírt TDK lemezen:
És a poén, tényleg igaz, egyik kollégám is, aki kért, írott lemezt kapott!!!
2012. febr. 23. 19:53
7/9 A kérdező kommentje:
de az iskolák is kaptak 64 biteset?
2012. febr. 23. 20:07
8/9 legendavagyok01 válasza:
Ezt az adott intézmény tudja megmondani. Általában az intézmények évenként megkapják(-ták) az Intézményi Telepítőkészletet, vagyis hivatalosan kellene lennie.
2012. febr. 23. 20:12
9/9 A kérdező kommentje:
most kaptak éppen egyet azt elhoztam de abban egy office és egy win7 prof 32bit volt. De korábban már megkapták az enterprise-t szóval nem értem később miért kaptak prof-ot. Holnap újra megkérdezem, de nem tudom, hogy érdemes e keresgélni a 64-eset, mert néha ők sem tudják mit kapnak. Annyi féle lemezt küldenek nekik. Ha tudom, hogy kaptak akkor keressük, de ha bizonytalan akkor nem tudom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!