Hogy tudom a pc ventilátorom sebességét lejjebb állítani?
Helo vettem egy új házat és van benne egy elég nagy ventilátor ami nagyon hangos, van valami program amiben vissza tudom venni a sebességét ? ha van ilyen program melyiket érdemes használni és honnan tudom letölteni ? beírtam a gugliba h v. szabályozó program de letölthető dolgot nem adott ki.
O.S: Windows7
M.B: ASUS M5A78L-M LX

Állítsd le a géped, vedd le az oldalfedelét, keresd meg a hátoldalon levő ventillátor csatlakozóját. Ha 3 kábel megy bele, akkor nem tudod szoftveresen irányítani. Ha 4 kábeles, akkor valahol a biosban lehet állítani.
Amennyiben 3kábeles a ventillátor, akkor úgy szokták "lassítani", hogy a feszültségkábelére egy ellenállást tesznek.

alaplaphoz csatlakozó ventilátorokat lehet speedfanból vezérelni, ha támogatja az alaplapodat a program
ennyit nyugodtan megnézhetsz az oldalán
elég egyértelmű, hogyan lehet lejjebb, feljebb venni szerintem
a CPU fanod biztos hogy nem ment 120 rpm-en, hanem 1200-on inkább
egyébként @Marczi: a 3 pines laptop fan sebességét akkor hogy állítja a bios? ebben a témában nem vagyok túl profi, de az én 3-as ventimnek váltakozik a sebessége cpu-temp alapján (szétszereltem, 3 tűs)

A laptopokat es a pcket nem sorolnam egy kategoriaba. Laptopon a gyarto a sajat elkepzelese alapjan gyartja le a ventillatorokat, nem fogsz a helyere mast tenni, mert beszerelni sem egyszeru.
PCnel ez maskepp van. De ha tevedek, akkor lecci javitsatok ki, en ezt eddig igy lattam mindenhol.

gondolom így van, de a fekete, ssárga és piros vezeték benne mind ugyanaz, nem?
egy biztos: a kérdező tudja speedfannal állítani, ha támogatja az alaplapját, ha nem, akkor pedig hamarosan támogatni fogja (legutóbbi gépemre egy fél éve jött ki a használható verzió)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!