Hogyan tudok két listát függővé tenni Excelben?
Irtó hosszú egybefüggő lista (nagyjából 120 választási lehetőség), de ha az első cellában kiválasztanak egyet, akkor az automatikusan szűkítse le 6-8 lehetőségre. Odáig eljutottam, hogy oszlopokba rendeztem a különböző lehetőségeket (pl. A1 Gyümölcsök A2 banán A3 narancs; B1 Zöldség B2 répa B3 krumpli és így tovább). Az első listát elkészítettem, ki lehet választani h zöldség/gyümölcs, de a másodikkal akadtak problémáim (alválasztás: pl. zöldség / répa).
Valami olyasmit láttam, hogy index függvénnyel kéne megoldani, de abszolút nem megy... Természetesen minden megoldási javaslatnak örülök.
Nem tudom, most sikerült-e jobban megfogalmaznom a kérdést...
Már háromszor megcsináltam az indirektes megoldást, de egész egyszerűen nem sikerült. Pedig mindent teljesen ugyanúgy csináltam. Az első legördülő listában működik, hogy kiválasztom valamelyik, a másik listában viszont csak ugyanaz az egy dolog jelenik meg (kiválasztottam a B1-ben, hogy gyümölcs, erre az E1-ben a legördítés alatt csak az jelenik meg, hogy gyümölcs).
Kivagyok már rajta :)
( [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!