Melyik Linux-disztrót használjam?
Korábban használtam Ubuntut, Blackbuntut és Linux Mintet is. Ezek közül inkább az utóbbi kettő jött be.
Az elementary OS-ben nagyon tetszik az UI, a Blackbuntuban a lehetőségek, a Linux Mintben a stabilitás. Ismerősöm az Arch Linuxot ajánlotta.
Ami fontos, hogy dualboot lesz majd a gép, Windows 10 mellett, mert teljesen nem tudom nélkülözni. Viszont most már végképp nem tudom, hogy melyik disztrót használjam. Próbáljam végig az összes tetszőt live?
Az első válaszoló megmondta a tutit :D ...
A Linux Mint alapjáraton Ubuntu-n alapul, viszont van belőle Debian alapú változat (ami meg az Ubuntunak az alapja...mennyiféle mindenség). Szóval a Debian egy nagyon jó dolog :D
Az eOS GUI-ja meg alap hogy integrálható Debian-ba, és kész is az eOS-ed, ami stabil mint a Debian, és itt is meglesz így minden lehetőség amit csak akartál...
Az Arch is egy disztró, a Debian is. Én azt mondom hogyha már hozzászoktál a Debian alapú dolgokhoz, akkor legyen az amit az első és én is írtam. Ha szeretnél variálni, akkor pedig kipróbálod a lehető legtöbbet és eldöntöd :D
Tehát ha mondjuk egy Arch Linux az eOS GUI-jával nagyjából fedné az igényeimet?
Köszönöm szépen mindenkinek aki eddig válaszolt!
Hát, könnyen lehet, hogy az Arch egy kicsit mélyvíz lesz az általad felsorolt disztrók után.
De ha
-szereted a kihívásokat
-fontos, hogy teljesen testre szabható legyen a disztró
-ha hajlandó vagy sokat olvasgatni angolul,
-és nem bánod az intenzív terminál használatot,
akkor valóban az Arch a te disztród! :D
@7: A kacsát is meg kell tanítani úszni. :) Amúgy csak telepítéskor van intenzív terminálozás, utána alig van szükség rá.
@Kérdező: Arch+Pantheon, és kész. Mondjuk nézegetem, a Pantheon eléggé szét van szedve darabokra és nincsen metacsomag még rá, úgyhogy elsőre kissé szokatlan lesz telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!