Ujra telepitettem a gépet win7-el utánna jöttek a frissitések több mint 200 utána még 130 persze a fele nem sikerült miért? De ami a leg zavarobb hogy jelenleg 10gb ba kerültek ezek a frissitések mi a hiba? Vagy igy jó?
A hivatalos Win7 telepítők már jópár évesek (az első 2009-es, az SP1-es 2011-es).
Ha átlagosan heti 1-2 frissítéssel számolsz, akkor sok gyűlik fel ennyi idő alatt.
A frissítések sokszor egymásra is épülnek, így ha például Internet Explorer-ből egyból telepíted a 11-es frissítést, akkor a 9-es és 10-eshez megjelent javításokat nem fogja telepíteni, illetve hibát fog ezeknél jelezni.
A rendszer mérete rendszerint nő a frissítésekkel, mivel ha jól emlékszem, akkor a rendszer megőrzi kompatibilitási okból a javítások előtti rendszerfájlokat is.
Mindezek elkerülésére érdemes időnként a legújabb frissítésekkel integrált telepítőt letölteni, mivel sajnos hivatalosan a Microsoft ilyet nem ad ki. (persze saját kézzel is lehet csinálni, de kis gyakorlást és plusz időt és tárhelyet vesz igénybe)
Nincs hiba, csak nem elég precízen van a Microsoft katalógusa összeállítva. Egyes frissítések csak akkor telepíthetők, ha előtte újraindult a gép. Egyes frissítések érvénytelenednek, mert ugyanabban a folyamatban egy nála "jobb" már települt.
Nincs tehát gond, érdemes kisebb csoportokban telepíteni, illetve ha végzett, hagyd figyelmen kívül a hibákat, indítsd újra a gépet, aztán frissíts újra. Ismételd addig, amíg az összes el nem fogy.
Megjegyzést: Ha nem akarod, hogy a Windows 10-zel szogasson, akkor a KB3035583 frissítést ne rakd fel, rejtsd el. 2-szer vagy 3-szor is el kell rejteni, mert több kiadás is van belőle. Érdemes a listát átnyálazni minden keresés után.
Milyen sűrűn lehet telepíteni?
Lassabb gépen szerintem kb. egy-másfél óránként - ennél gyakrabban felesleges. ;)
Egy teljes telepítés (alaprendszer + driverek + programok + személyreszabás) általában 1-2 óra (gép sebességétől függően). Ezen kívül adatmentés rátehet valamennyit a mennyiségtől függően.
Erre gondoltam, hogy ennél sűrűbben fizikailag lehetetlen.
ZSemélyesen pár évente szoktam, vagy hardverhiba az oka (legutóbb a merevlemez kondíciója kezdett romlani és a biztonság kedvéért lecseréltem, de külső merevlemezként még használom a régit), vagy megjelenik egy új és kipróbálom.
Családban és ismeretségi körben sokan nem szívesen kísérleteznek és sok évig használják, még ha kisebb-nagyobb hibák is jelentkeznek. Szerencsére a rendszerindítási hibák legtöbbje is javítható volt. A pár újratelepítést pedig legtöbbször fertőzés miatt voltam kénytelen megcsinálni, hiába telepítettek valamilyen ingyenes víruskeresőt.
Legdrasztikusabb az unokahúgom gépe, ami ritkán bírja fél évnél tovább. Legutóbb Linux lett rátéve, így remélhetőleg rekordot fog dönteni.
Mármint te 2-3 hetente teljesen újratelepíted a Windows-t? Mi a francnak?
Ha van normális vírusvédelmed, és normálisan használod, nem szemeteled tele mindennel feleslegesen, évekig ki kéne bírnia a rendszernek, újratelepítés nélkül. De MINIMUM 1 évig. Én tavaly tavasszal telepítettem fel az asztali gépemre a rendszert, amit még mindig használok, akadásmentesen, gond nélkül.
Felesleges ennél gyakrabban újratelepíteni. Nagyon szélsőséges eset, ha már 6-8 havonta újratelepíteni "kell".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!