Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan lassíthatom és időzíthe...

Hogyan lassíthatom és időzíthetem a html oldal betöltődését?

Figyelt kérdés

valami olyan script kellene nekem hogy a weboldalam különböző elemei időzítve jelenjenek meg hogy pl betölti az oldal elejét, aztán 1 másodperc mulva mégegy elemet majd 5 másodperc mulva megjelenik egy újabb elem, majd 2 másodperc mulva egy újabb elem. ezek az elemek például egy táblázat egy kép, vagy egy animáció vagy egy iframe keretben futó oldal. szóval hogy időzítve e egyszerre töltődjön be az egész

Meg van egy másik időzítés ami szintén érdekelne.

Pl facebook-on is úgy van megoldva hogy csak akkor töltődik be az olda ha az egér görgőjét tovább gorgetem lejjebb, szóval nem tölt be egy irdatlan hosszú oldalt egyszerre hanem egy részét és ha lejjebb görgetem újra elkezdi tovább betölteni, így egy akár végtelenített oldalt is meg tud jeleníteni anélkül hogy a szervert leterhelné olyasmivel amit meg se nézünk.

2012. dec. 15. 09:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Első: én ezt úgy csinálnám, hogy minden elemnek adnék egy classt (pl timed-loading), meg még egyet (element-1, element-2, satöbbi, a sorrend miatt), és benyomnék a css-be egy .timed-loading { display: none } - t. Aztán javascripttel (jqueryvel) csinálnék egy ciklust, ami végigmegy az összesen és display: block-olja őket.

Második: infinite scroller-nek hívják, pl itt nézd meg: [link]

2012. dec. 15. 10:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is kb így csinálnám, de figyelj oda rá, hogy a sokadik oldal betöltésnél baromi idegesítő lesz a várakozás!
2012. dec. 15. 13:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Jah, én már a második újratöltésnél elhúznék a fenébe, hacsak nem lenne rajta olyan infó, amit nehezen guglizok ki.
2012. dec. 15. 13:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez az egész nagyon rossz ötlet.
2012. dec. 15. 14:34
 5/6 A kérdező kommentje:
még mindig nincs válasz. de pl láttam már más honlapokon olyan megoldást hogy mint egy diavetítés szerűen autómatán lapozott az elemek között. persze én nem flash-esre akarnám megcsinálni hanem valami Script kellene hozzá.
2013. jan. 15. 21:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Nézz utána a jQuery-nek.
2013. jan. 15. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!