Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi kell egy konfigurátor...

Mi kell egy konfigurátor létrehozásához?

Figyelt kérdés
Olyan konfigurátort akarok, amiben több termék közül a vásárló úgy tudja kiválasztani a neki megfelelőt, hogy konkrétan ő rakja össze. Pl először kiválasztja a megfelelő típust, utána a színt, további tulajdonságokat, és a végén kap egy árajánlatot. Mi kéne ehhez? Adatbázis, flash, mivel tudnám a legegyszerűbben megoldani?
2014. máj. 9. 23:21
 1/4 Drone007 ***** válasza:
100%

Flash semmiképp. Ez nem is értem hogy merült fel benned...

Egy konfigurátor nyilván a termékek közül válogat, bizonyos termékek csak bizonyos termékekkel párosíthatók, vagy csak bizonyos tulajdonságokkal.

Először is a termékadatokat nyilván adatbázisban kell tárolnod. Bizonyára lesznek termékcsoportok, ezeket is db-ban tárolod, és összekapcsolod a termékekkel.

Egy termék kiválasztása esetén le kell szűrni azon termékeket/csoportokat, amelyek az adott termékhez választhatók. Az új választás után ha van még további kiegészítő, akkor újra szűrni kell a termékeket, hogy mi kapcsolható még hozzá stb...

Azért, hogy az egyes választások között ne töltse újra a honlapot a rendszer, célszerű ajax-ot használni az új szűrt termékek listázásához.

Ahogy látod a kérdés elég összetett, megfelelő adatbázis struktúra, php, javascript ismeretek kellenek a megírásához. A megfelelő kezelés érdekében a látványhoz pedig elég jó css tudás sem árt. No és mindennek az alapja persze a html :)

A pcx.hu gépösszerakója valami ilyesmi elven működik (bár ők kerülik az ajaxot, ami zavaró is rendesen):

[link]

Sok sikert!

2014. máj. 10. 08:05
 2/4 A kérdező kommentje:
igazából a flash-re csak a kinézet miatt gondoltam, mert én olyan grafikusra szeretném az egészet, mert pl ha bútorokkal lenne tele, és válogatja a típusokat akkor szerintem átláthatóbb ha a képeket pörgeti a vásárló, mert a kódnévből nem fog előrébb jutni. CSS & HTML az megy, akkor ebbe az adatbázis részében kell majd elmélyülnöm.. köszönöm a segítséget! :)
2014. máj. 10. 08:59
 3/4 anonim ***** válasza:
CSS és HTML nagyon kevés lesz ehhez.
2014. máj. 10. 10:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Kell hozzá legalább:

HTML

CSS

JS+jQuery a kinézet és hasonlók miatt nem árt. (animációk pl.)

PHP

MySQl

Databeaseban lennének a termékek + konpatibilitás, de megvalósítása igényel néhány ifet meg elgondolást, szóval nem hiszem, hogy le fogom írni...

2014. máj. 10. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!