Leégtem 5 perc alatt a szoláriumban, mit tegyek hogy gyorsan elmúljon az égető érzés, hogy gyorsan bebarnuljon a bőröm?
ha mar leegtel, semmit, szepen megvarod, amig lehamlik a megegett borod, es legkozelebb max. 2 percre mesz szoliba.
addig meg szepen bemesz az elso drogeriaba, es kersz leeges _utani_ testapolot vagy hasonlot. a leegett borod nem fog bebarnulni, kar is probalkozni vele.
Elsősegély tanfolyamon külön kiemelik, hogy tejfölt NEM szabad rárakni, szóval nem értem miért javasolja az orvos.
Le kell hűteni vízzel az égett felületet, legalább 20 percig...
Gondolom később hámlani fog (de nem biztos, ez a leégéstől függ), arra valamilyen testápoló kellene. A patikában léégés utáni kenegetésre biztosan tudnak ajánlani valamit. A barnulást nem lehet sürgetni, csak fokozatosan szabad emelni az értéket szolizásnál, mert ha egyből barna akarsz lenni, akkor folyton le fogsz égni. Egyébként a leégések növelik a bőrrák kialakulásának a kockázatát, szóval kerülni kellene.
Mérgesek lettünk?:D A pontozásról annyit, hogy én senkit nem pontoztam le, és ha meg is tettem volna, akkor is jogom van hozzá.
A jogsid nem tudom mennyi idős lehet, és az orvosod sem. Lehet hogy régen ez volt a házi praktika, de jelenleg (2014)nem ezt tanítják. Nem szokásom ilyen hülyeségen (ráadásul neten)felkapni a vizet, szóval már nem írok több választ. A helyes választ már egyébként is leírtam, és innentől kezdve majd eldöntik, hogy melyik tűnik helyesebbnek.
Gyógyszertárban vegyél IRIX bőrápoló spray-t. Ez tökéletesen rendbe hozza a leégett bőrt. A tejfölt meg hagyd az uborkasalátára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!