Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan szárítsam ki a hajamat?

Hogyan szárítsam ki a hajamat?

Figyelt kérdés
Már nagyon elegem van, hogy folyton tiszta zsír. :( Dauer sem szárította ki normélisan...
2010. jún. 23. 21:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Genetikailag adott, hogy mennyi faggyút termelnek a faggyúmirigyek. Bizonyos hormonok ­ elsősorban a tesztoszteron ­ serkentik a faggyútermelődést. Erősen zsírosodó haj esetén érdemes a bőrgyógyásszal speciális, faggyútermelődést megakadályozó gyógysamponokat vagy gyógynövényes tinktúrákat felíratni. Hatékonyak még a szeléndiszulfidot, a ként vagy kátránnyal rokon anyagokat tartalmazó készítmények is, melyek többsége nem vényköteles.
2010. jún. 23. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Már beszéltem erről bőrgyógyásznál, de ő a kénes samponok mellett van, ami nekem nem használ... Faggyútermelődést akadályozó sampon márkát tudsz említeni?
2010. jún. 23. 22:04
 3/3 anonim ***** válasza:

márkát nem tudok mondani csak javaslatokat:

Válasszunk áttetsző samponokat, mert ezekben kevesebb a ragacsos anyag! A legjobb, ha a faggyúmirigy működésének csökkentésére zsírosodás elleni, alacsony olaj- és szilikon tartalmú gyógysamponokat használunk, mint a csalán-, a rozmaring-, a zsurló-, a bojtorjángyökér- és a zsályasampon. A mosások közt, hajszesszel frissítsük fel zsírosodásnak induló fejbőrünket.


2. Hogyan mossuk hajunkat?


Semmiképp sem túl meleg vízzel, mert az fokozza a faggyúmirigyek működését. Samponozzuk be a hajunkat kétszer, és 5-5 percig hagyjuk rajta a sampont öblítés előtt! Ne használjunk túl sok sampont, és ne dörzsöld erősen a fejbőrödbe, azzal csak ingereljük a faggyúmirigyeket! Az utolsó öblítést végezzük langyos, hűvös vízzel, így elzárjuk a faggyúmirigyek kijáratát. Tévhit, hogy a sűrű hajmosás növeli a faggyútermelést.


3. Masszírozzunk!


Csak mosás előtt! Minden hajmosás előtt masszírozzuk át a fejbőrünket ujjbegyeinkkel, körkörös mozdulatokkal, 3-5 percen keresztül! Ennek hatására javul a hajhagymák vérellátása, gyorsabban távoznak a káros anyagcseretermékek, sőt gyorsul a haj növekedése is. Masszázs hatására átmenetileg fokozódhat a faggyútermelés, de ne ijedjünk meg, néhány alkalom után helyre fog állni az egyensúly!


4. Természetes hajöblítők


Nemcsak a jó sampon a fontos, hanem szükség van jó hajöblítőre is. Természetesen az a legjobb, ha természetes alapanyagból készül.


Lássunk néhány tippet zsíros hajra!


• Csalán: A-, C- és K-vitamint, káliumot, kálciumot, vasat, kovasavat és enzimeket tartalmaz, és csökkenti a faggyútermelést. 1/3 csészényi csalánlevelet önts le 2, 5 dl forrásban levő vízzel, hagyjuk állni 15 percig! Majd szűrjük le, és miután langyosra hűlt, öblítsük át vele hajunkat a hajmosás végén!


• Almaecet: öntsünk 1 teáskanál almaecetet fél liter langyos vízbe, és ezzel végezzük el az utolsó öblítést! Balzsam helyett is kiváló, mert eltávolítja a samponmaradványokat, és a hajat selymessé, csillogóvá varázsolja!


• Citromlé: 1 citrom leve és fél liter víz (ásványvíz még jobb) keverékével fejezzük be a hajmosást! Ezzel elejét vehetjük a további zsírosodásnak.


5. Hogyan szárítsd a hajadat?


Ne dörzsöljük a nedves hajunkat, helyette csavarjuk törülközőbe, és hagyjuk, ha tehetjük megszáradni szobahőmérsékleten! Ha ez nem lehetséges, akkor használjunk természetesen hajszárítót, de alacsony fokozaton, mert a túl meleg levegő is fokozza a faggyútermelést. Hideg időben ne menjünk ki az utcára közvetlenül hajszárítás után, várjunk legalább fél órát!



kicsit hosszú,de remélem h segítettem

2010. jún. 24. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!