Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Mit jelent az ha valaki...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent az ha valaki biromantikus?

Figyelt kérdés
Az egyik barátnőm come out-olt, de nem akartam megkérdezni, hogy mi az, nem szerettem volna esetleg megbántani.

2020. máj. 20. 02:55
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Kérdezd meg tőle. Nem várhatja el senki tőled, hogy az összes létező fétist betéve tudd.
2020. máj. 20. 03:01
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Aromantikus : A romantikus vonzalom hiánya ( aromantizmus ).

Heteroromantikus (vagy heteromantikus): romantikus vonzalom az ellentétes nem iránt (heteroromantizmus).

Homoromantikus : romantikus vonzalom az azonos nem iránt (homoromantizmus).

Biromantikus : Romantikus vonzalom két vagy több nemhez tartozó személy iránt. Néha ugyanúgy használják, mint a pánromantikus fogalmat (biromantizmus).

Pánromantikus : Romantikusan vonzódik bármilyen nemű és genderű személy felé (pánromantizmus).

Demiromantikus : romantikusan vonzódik a fentiek bármelyikéhez, de csak azután, hogy mély érzelmi kötődést alakítottunk ki az adott személlyel/ személyekkel (demiromantizmus).

2020. máj. 20. 03:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hasonló a biszexuálishoz. Olyan ember, aki mind a magáéval megegyező, mind attól eltérő nemű emberek felé érez romantikus vonzalmat.
2020. máj. 20. 06:45
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Mit jelent az is hogy come out-olt?
2020. máj. 20. 08:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző a come out azt jelenti amikor valaki elmondja egy másik embernek, vagy nyilvánosan felvállalja, hogy meleg/biszex/biromantikus stb
2020. máj. 20. 09:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne használjunk angol kifejezéseket ha nem tudunk. Az coming out.
2020. máj. 20. 10:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem így is megértetted, mire gondolt..
2020. máj. 20. 13:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Megértettem, én csak az #5 nek írtam hogy szerintem a #4 érti a kifejezés jelentését, csak arra célzott hogy a kérdezo rosszul írta.
2020. máj. 20. 14:05
 9/9 anonim válasza:
Letezik romantikus es szexualis vonzalom, ezeken belul is sok fele, egy biromantikus szemely romantikusan ketto vagy tobb nemhez vonzodik, az az szerelembe eshet kulonbozo nemu emberekbe, preferenciaval nagytobbsegben viszont szexualis vonzalmat nem erez valamelyik vagy egyik irant sem, lehetseges, hogy biromantikus homoszexualis, biromantikus heteroszexualis, biromantikus aszexualis stb.
2022. jan. 24. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!