Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tudnátok segíteni, hogy ez mit jelent?
Egy partnerkereső oldalon szerepelt ez a szó.
Mi az a "deres"?

Milyen egyszerű lenne használni a google-t....
“ testfenyítő büntetés végrehajtására szolgált, támla nélküli pad vagy lóca, amelyre az elítéltet ráfektették (deresre húzták), kezeit és lábait vaspántok alá szorították, vagy a pad alatt összekötözték és így fenyítették meg. A fenyítés lehetett → botozás, → korbácsolás, → vesszőzés, szegesbot, áztatott kötél, furatos stb. alkalmazása. A derest nyilvános helyen, rendszerint a → pellengér mellett vagy vásárban használták, ezért hogy könnyen húzható legyen, sok helyen négy kerékkel készítették (pl. 1768-ban Veszprémben). Leginkább azok kerültek deresre, akik a kirótt pénzbüntetést nem tudták megfizetni, tehát a szegények, vagy akiket elfogtak és vallattak. Népdalok, népmesék őrzik emlékét”

2-es, valami rendkívüli az első mondatod :D
Bizonyára lustaságból írtam ki a kérdést GYK-re és az első lépésem nem a google volt. Lényeg, hogy te ezt 100% pontossággal ki merted jelenteni, legalábbis célozni rá. Így felesleges hozzászólni bármihez is, nem kötelező a kérdésekre válaszolnia senkinek sem...
3-as, igen én is ezért voltam bizonytalan.
A te gondolatmeneted hasonló mint az enyém.
Magáról a szóról -mint írtad te is- az őszülő, fehéredő haj jutott az eszembe.
Google szerint viszont a büntetésben van szerepe, egy eszköz.
Mivel egy elég "kreatív" és extrém területen említik ezt a szót, egy laikus jogosan feltételezheti, hogy a deres jelentheti a nagyon idős korú emberekhez való vonzalmat/fétist/stb.
Ezert írtam ki a kérdést, hogy aki jártas ebben a témában, biztos választ adhasson nekem.
A válaszokat köszönöm mindenkinek.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!