Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni, hogy ez...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudnátok segíteni, hogy ez mit jelent?

Figyelt kérdés

Egy partnerkereső oldalon szerepelt ez a szó.

Mi az a "deres"?

2020. dec. 12. 21:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
2020. dec. 12. 21:38
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Milyen egyszerű lenne használni a google-t....

“ testfenyítő büntetés végrehajtására szolgált, támla nélküli pad vagy lóca, amelyre az elítéltet ráfektették (deresre húzták), kezeit és lábait vaspántok alá szorították, vagy a pad alatt összekötözték és így fenyítették meg. A fenyítés lehetett → botozás, → korbácsolás, → vesszőzés, szegesbot, áztatott kötél, furatos stb. alkalmazása. A derest nyilvános helyen, rendszerint a → pellengér mellett vagy vásárban használták, ezért hogy könnyen húzható legyen, sok helyen négy kerékkel készítették (pl. 1768-ban Veszprémben). Leginkább azok kerültek deresre, akik a kirótt pénzbüntetést nem tudták megfizetni, tehát a szegények, vagy akiket elfogtak és vallattak. Népdalok, népmesék őrzik emlékét”

2020. dec. 12. 21:51
 3/7 anonim ***** válasza:
56%
Biztosan ez az értelme? Azonos alakú szó a deres hajú, őszes, ami nyilván a dér fehér színére utal, egyúttal arra, hogy a párkereső férfi középkorú. (Őszülő nőkre nem szokták mondani.)
2020. dec. 12. 22:10
 4/7 anonim ***** válasza:
39%
Őszülő.
2020. dec. 13. 07:42
 5/7 A kérdező kommentje:

2-es, valami rendkívüli az első mondatod :D

Bizonyára lustaságból írtam ki a kérdést GYK-re és az első lépésem nem a google volt. Lényeg, hogy te ezt 100% pontossággal ki merted jelenteni, legalábbis célozni rá. Így felesleges hozzászólni bármihez is, nem kötelező a kérdésekre válaszolnia senkinek sem...

2020. dec. 13. 08:30
 6/7 A kérdező kommentje:

3-as, igen én is ezért voltam bizonytalan.

A te gondolatmeneted hasonló mint az enyém.

Magáról a szóról -mint írtad te is- az őszülő, fehéredő haj jutott az eszembe.

Google szerint viszont a büntetésben van szerepe, egy eszköz.

Mivel egy elég "kreatív" és extrém területen említik ezt a szót, egy laikus jogosan feltételezheti, hogy a deres jelentheti a nagyon idős korú emberekhez való vonzalmat/fétist/stb.

Ezert írtam ki a kérdést, hogy aki jártas ebben a témában, biztos választ adhasson nekem.

A válaszokat köszönöm mindenkinek.

2020. dec. 13. 08:37
 7/7 anonim ***** válasza:
40%
#3 vagyok. Valamivel mégis kivívtam a válaszolók ellenszenvét... Az első két válaszoló tipikus "funkcionális analfabéta", ami az oktatási rendszer hibája. Elolvasták a kérdést, de nem jutott el a tudatukig a "társkereső" szó, ezért a válaszuk hiába helyes, értelmetlen. Bár lehet, hogy igazságtalan vagyok... Talán azt gondolták, hogy szado-mazo témában keresett valaki psrtnert, botos veréshez.
2020. dec. 13. 22:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!