Kezdőoldal » Szexualitás » Egyéb kérdések » Hüvelyi sérülés kezelése, hogyan?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hüvelyi sérülés kezelése, hogyan?

Figyelt kérdés
1-2 cm mélyen hüvely fali sebet hogy lehetne kezelni, dokin kívül? Idegen tárgytól származó (vagyis nem fertőzés / betegség). Érintésre érzékeny és vérzik.

2012. júl. 5. 11:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Idővel ..
2012. júl. 5. 11:12
 2/10 Dionsyia ***** válasza:

Szigorúan békén kell hagyni.Hagyni kell regenerálódni. Általában 1 hét után már el kell múlniuk a vérzéses tüneteknek, az érzékenység még megmaradhat, az majd fokozatosan elmúlik.

De ha nem, akkor érdemes orvosnak megnéznie.

2012. júl. 5. 11:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi a túróval huncuttkodtatok? Igaz, talán jobb is ha nem tudom..
2012. júl. 5. 11:23
 4/10 Dionsyia ***** válasza:
Azt nem tudom, ide lehet -e használni a Curiosa sebkezelő gélt. Kérdezd meg patikában, ha igen, vegyél belőle. Az képez egy réteget a sérült felületen és hamarabb gyógyul. de mivel belül van, nem tudom, meg tud -e száradni, mert az kell hozzá. De a sima Bepanthen kenőcs az tuti nem árt neki. Próbáld meg.
2012. júl. 5. 11:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Mindenképpen érdemes egy fertötlenitö hüvelyöblitést végezni. Milyen jellegü a sérülés? (vágás, szurt, zuzodásos?) Milyen erösen vérzik? Melyik részén van, vizelet mennyire érheti? Egyéb probléma: folyás, éppen mensi, stb? (Priviben válaszolj)
2012. júl. 5. 11:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Dionsyia köszi a válaszod, de ne haragudj, ha megkérdezem, hogy van valami saját / közvetlen tapasztalatod esetleg orvos vagy? Azért kérdezem, hogy ez ugye nem egy hasra-ütés szerű tanács volt :)
2012. júl. 5. 11:32
 7/10 Dionsyia ***** válasza:

Nem vagyok orvos, de van elég tapsztalatom az ilyen női dolgokban.

A helyi sérüléseket ezzel a ké kenőccsel szoktak kezelni. A Curiosa sebkezelő, a Bepanthen viszont egy abszolút semleges krém, amit a pár napos csecsemőknél is használhatnak, sőt még az se baj ha leszopogatják a kezükről (a körmüket szokták vele bekenni, össze ne karmolják az arcukat)

Amit írtam, azzal ártani nem tudsz magadnak. A Bepanthen az tuti, a Curiosát kérdezd me ga patikustól, ha már a dokit kihagynád.

Én hüvelyöblítést nem javasolnék, mert azzal megint csak felsértenéd a sebet. Hagyni kell gyógyulni és figyelni arra, hogy a fehérneműd mindig tiszta és száraz legyen. Kerüld a nedves fürdőruhaalső magadon hagyását. Az intim mosakodót (Lactacy) használd nyugodtan, de kizárólag külsőleg.

2012. júl. 5. 11:47
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :)
2012. júl. 5. 11:54
 9/10 Dionsyia ***** válasza:

De ha nem akarsz dokihoz menni, attól még kérdezhetsz meg itt a neten nőgyógyikat a dologról. A legtöbb válaszol is, attól függ milyen gyorsan, hogy mennyire elfoglalt

Én amolyan autodidakta szülésznő-féle lennék, a barátnőm kitanulta, én pedig nem lettem végül az, csak vele együtt kiműveltem magam a témából. ;)

2012. júl. 5. 11:58
 10/10 anonim ***** válasza:
hagyd pihenni. esetleg én a körömvirágkrémet ajánlanám, az fertőtlenítő hatáső is, meg sebgyógyító
2012. júl. 5. 11:59

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!