Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyik a leghatásosabb esemény utáni tabletta? Escapelle? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Voltam már orvosnál, felírta az Escapell-t. Szerencsére nem történt efféle "balesetünk" csak a biztonság kedvéért gondoltam, hogy jó ha van itthon, ha esetleg mégiscsak megtörténne a baj... Jobb felkészülni,mint megijedni elven... :)
Köszi a válaszokat! :)
L/18

válasza:Én kétszer vettem be. Az első használt...
A másodiknál ő lett:
[link] :)
Pont peteérés után voltam, a petesejt már kilökődött, a spermiumok hamar megtermékenyíthették, a tabletta pedig a beágyazódást nem akadályozza meg (szerencsére, mert az már korai abortusz lenne.)
Barátnőmnél ugyanez történt.
Tehát nem 100%.
Köszönöm a válaszokat!
Tehát ha pont peteéréskor történik meg a baj, akkor hiába veszem be mondjuk egyből a tablettát, akkor sem használ semmit? Gondoltam már arra is, hogy amikor a peteérésem van, akkor kicsit másképp csináljuk a dolgokat (pédául nem megy el bennem), de sajnos ezt pontosan nem tudom kiszámolni, hogy mikor vannak ilyen napok, mert van amikor 21-25-34 napra jön meg...=( A tabival meg nem merek próbálkozni, mert (anyai ágon) a családban volt néhány embernek trombózisa, illetve anyukámnak is van trombózis hajlama.
Egyébként gratulálok a picihez, nagyon kis tündéri!! :)
Köszi! :)
Van 2 másik természetes módszer is a védekezésre a számolgatás mellett, olvass utána. Az egyik a hőmérséklet mérés:
"A naptár módszert önmagában nem célszerű alkalmazni, ki lehet egészíteni a reggeli testhőmérséklet-méréssel, mivel a peteérést követően a test hőmérséklete hirtelen megemelkedik, minimum 0,2 fok Celsiussal.
Ezt a mérést legalább 3 órás alvás után, az ébredést követően azonnal, még az ágyban, lehetőleg szájban kell elvégezni. Két-három hónap után biztonsággal megállapítható, hogy mikor várható peteérés, ami előtt és után öt nappal kerülni kell a védekezés nélküli nemi életet."
A másik valami mikroszkópos dolog. :) Itt olvastam:
Kapcsolódó kérdések:
Tehát bevettem,de még mindig nem jött meg.. Holnap lesz a hetedik nap.. Valami baj lehet?
Most kesik. Fajdogal az alhasam, es neha oldalra nyilal mintha meg akarna jonni. Valoszinu a tabi zavart be? Lehetek terhes? Elvegre tabi utan ha vereztem azt jelenti hatott nem? Ekezet nelkul irtam mert telorol vagyok es igy gyorsabb, buta valaszokat nem kerek.
Ha szeretkezés közben elszakadt a gumi a legvégén, szóval a párom belém ment el. :( Rögtön rohantunk ugyeletre irattam fel Escapelet. Reggel sikerult kiváltani. Eset után 8-9 órával. Reméllem hatott. Mennyi idő után mutatja ki a terhességi teszt az eredményt? Az van...
Escapelle sürgősségi tablettát kellett vevennem. Balatonon nyaralunk a párommal. Egyik éjjel szeretkeztünk és a végen vettük észre, hogy leesett az óvszer. Hiheteten, tudom, de felhúztam a péniszére, és leesett. Elment belém. Azonnal rhantunk készültségre, irattam fel...
azt hittem, hogy 1-2 nap alatt már jön is, de eddig nem úgy tűnik, hogy túlzottan igyekezne a dolog... elolvastam a betegtájékoztatót, de nem tett említést erről
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!