Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Szórakozás » Filmek, sorozatok

A kérdés

Tudnátok ajánlani akciódús animéket szerelmi szállal? (Ha lehet, akkor legyen Sci-fi/Fantasy)


Keress kérdéseket hasonló témákban: anime, sci-fi, fantasy

 2018. dec. 12. 06:35  Privát üzenet  

A válaszok
FMA Brotherhood

A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont 2018. dec. 12. 07:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Sheral nevű felhasználó válasza:

Mononoke hime: Klasszikus kötelező.

[link]


Neo Genesis Evangelion, (mozi remake verziót nézzed, ami 3 részes jelenleg és ne a régi sorozatot): Legnagyobb költségvetésű, leglátványosabb akció sci-fi. A forgatókönyve is izgalmas.

[link]


Hunter x hunter 2011: Az utóbbi 10 év legjobb 100 rész++os akciója. Szerelmi szál az mondjuk nem nagyon van.

[link]


Wakfu: Nem anime, mivel francia-japán közös munka, de az egyik leglátványosabb és izgalmasabb akció-fantasy, ami létezik. Van szerelmi szála is.

[link]


Code Geass: Az általam látott kb 1500 anime közül, magasan a legjobb. Akció sci-fi, komplex storyval, eleinte szokatlan karakter dizájnnal, szerelmi szállal.

[link]


Alapvetően a jó akciókban a szerelmi szál az mellékes szokott lenni és ez sajnos fordítva is igaz. (Senki ne jöjjön nekem a SAO-val, mert az egy fos, éppen a szerelmi szál miatt)A válasz 22%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont 2018. dec. 12. 12:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Neo Genesis Evangelion, (mozi remake verziót nézzed, ami 3 részes jelenleg és ne a régi sorozatot)"


Baromság. A régit nézd, ne a filmeket. A filmek szép kis látványos cuccok, de kb. ennyi pozitívat lehet mondani róluk. Mindent kihagytak belőlük, ami NGE-vé teszi az NGE-t. Az egyedi és érdekes cselekményt kicserélték agyatlan akcióra, a legrosszabb pedig amit a karakterekkel tettek: a realisztikus és összetett szereplőket kicserélték kétdimenziós klisékre. Asuka karaktere szenvedte ezt meg a legjobban, de az is majdnem ugyanilyen kínosan szörnyű, hogy Toji helyére berakták azt a Mari nevű fanservice-csomagot.

El sem tudom képzelni, mi okból tartja bárki is jobbnak a Rebuild-et az eredeti klasszikusnál.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont 2018. dec. 12. 15:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#3


Egyet értek.


"El sem tudom képzelni, mi okból tartja bárki is jobbnak a Rebuild-et az eredeti klasszikusnál."


Mivel hogy könnyen emészthető popcorn mozi, plusz:


"Toji helyére berakták azt a Mari nevű fanservice-csomagot"A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont 2018. dec. 12. 16:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Sheral nevű felhasználó válasza:

#3


Nem hinném, hogy elvárható lenne vkitől, aki a gyakori kérdéseken kér anime ajánlást, hogy 1995-ös animével nyisson akármennyire is klasszikus az eredeti sorozat. Ha bejön neki a mozi, akkor úgy is megfogja nézni az összes cuccot, ami hozzákapcsolódik. Kedvcsinálónak a mozi sokkal jobb és amellett, hogy az első 2 rész majdnem teljesen egyezik a sorozattal, a sorozatnak a lezáró részei költségvetésihiány, miatt lettek kb teljesen történésmentesek, ami könnyen kellemetlen szájizt hagyhatnak a nézőben. Továbbá Toujit nem cserélték le, Asuka személyisége sokkal emberibb a mozi verzióban és egy bonus női fanservice karakter valszeg inkább pozitiv hatást gyakorol arra, aki szerelmi szálat keres egy akció animében.A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont 2018. dec. 13. 00:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Nem hinném, hogy elvárható lenne vkitől, aki a gyakori kérdéseken kér anime ajánlást, hogy 1995-ös animével nyisson akármennyire is klasszikus az eredeti sorozat."


Honnan veszed, hogy a kérdező kezdő, csak mert ajánlást kér?


"az első 2 rész majdnem teljesen egyezik a sorozattal"


Fogjuk rá. Viszont valahogy mégis silerült sima akció műfajra alakítani a lélektanit.


"a sorozatnak a lezáró részei költségvetésihiány, miatt lettek kb teljesen történésmentesek, ami könnyen kellemetlen szájizt hagyhatnak a nézőben."


Történetmentesnek nem lehet mondani őket, miután az utolsó pár rész során történt Asuka idegösszeomlása és a múltjának feltárása, Rei II halála és Kaworu megjelenése. Plusz a rendes befejezés az EoE, ami abszolút "kárpótolja" a nézőt.


"Asuka személyisége sokkal emberibb a mozi verzióban"


Viccelsz? Egy unalmas, átlag, klisé tsundere emberibb egy olyan 3-dimenziós karakternél, akinek abszolút megvolt az oka rá, hogy úgy viselkedjen, ahogy, és utólag minden cselekedetét meg lehet érteni és magyarázni? Ez esetben más a definíciónk az emberiről. Számomra, és sok más ember számára Soryu Asuka azért jó karakter, mert egy valós embernek tűnik valós problémákkal, és nem mellesleg a tsundere DEKONSTRUKCIÓJA, míg Shikinami személyiségét tökéletesen le lehet fedni a "tsundere" szóval. Mert igen, pontosan ugyanolyan sablon tsundere, mint amilyenek minden hárem animében megtalálhatók.

Ráadásul Shikinami totálisan fejlődésképtelen, 28 évesen is ugyanúgy viselkedik mint 14 évesen. Nem szánalmas ez egy kicsit? Ezzel szemben Soryu bebizonyította a Third Impact után, hogy már akkor gondoskodóbbá vált, azzal hogy tett egy őszintén kedves gesztust Shinji felé, pedig ő még mindig csak 14 éves volt.


"egy bonus női fanservice karakter valszeg inkább pozitiv hatást gyakorol arra, aki szerelmi szálat keres egy akció animében"


1. Az NGE nem a fanservice-ről szól.

2. Ebben sincs igazad, mert bár az NGE nem romantikus, de az eredeti sorozat nagyon nagy hangsúlyt fektet a Shinji és Asuka közötti interakciókra, akiken csak a vak nem látja, hogy kölcsönösen vonzódnak egymáshoz, plusz Misato és Kaji viszonya is többször előkerül, ráadásul még Gendo és Yui régi kapcsolatába is bepillantást nyerhetünk, szóval aki románcot keres, ott hamarabb fogja megtalálni.A válasz 28%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont 2018. dec. 13. 07:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Sheral nevű felhasználó válasza:

#6


1. Hüha öcsi, egy kicsit fogd vissza magad. Nem tudom feltűnt-e, hogy a kérdező anime ajánlásokat vár, erre ahelyett, hogy te is ajánlanál valamit, elmerülsz mások fikázásában és a személyi ízlésed boncolgatásában, miközben közel 0 információnk van arról, hogy a kérdező mennyire tapasztalt, mik az eddigi kedvencei, vagy hogy konkrétabban mire vágyik.


2. Világos, hogy a te véleményed szerint a mozi egy élvezhetetlen fos a sorozathoz képest, viszont senki sem kíváncsi az egyéni véleményedre. Ráadásul az NGE mozik esetében pont egy olyan művel kötekedsz, ahol a mozik is rohadtul igényesek és egyáltalán nem arról van szó, hogy egy tescosított bőrlenyúzással próbálják meglovagolni a hype-ot. Továbbá egyszerűen nem igaz, hogy a mozi elhanyagolná az akción kívüli elemeket. A karakterek jobban át vannak gondolva és kifejezetten mélyítő elemeket is tartalmaz (Rei vacsora meghívása). Az, hogy neked az agyatlan hisztis verziója jobban bejön Asukának, az meg szintén a te egyéni fétised. Senkit nem érdekel, hogy ő az anime történelem minta tsunderéje, ráadásul a 3. részben éppen az általad idealizált szánalom tsunderébe süllyed vissza a karaktere, ami a számomra teljesen hazavágta, az amúgy is sok sebből vérző 3. rész élményét. Ha pedig azt állítod, hogy az eredeti sorozat mentes volt a fanservicetől, akkor kételkedek benne, hogy egyáltalán láttad-e a sorozatot. Épp úgy meg volt ott is a fanservice, mint amennyire Mikinami fanservicekedik, ráadásul ő csak a 2. részben jön elő először. Továbbá egyáltalán nem állítottam, hogy az NGE romantikus lenne, csak agyatlanul próbálsz mindenbe belekötni amit írok. Ha figyeltél volna, éppen én jegyeztem meg, hogy akció animétől senki ne várjon mély szerelmi szálakat. A költségvetési hiány pedig igenis súlyosan meglátszik a sorozaton. Éppen azért készült el az EoE, mert a Ginax is érezte, hogy ez már a nagyon gáz kategóriát súrolja, ráadásul ugyan ezt játszották el a Gunbuster befejezésénél is. (Ott konkrétan az utolsó rész fekete-fehér álló képekből állt, amire rányomták a hangot.) Az EoE, amúgy valóban kötelező, mindentől függetlenül is, de a sorozat befejezése önmagában gyenge és magában hordozza a kockázatot, hogy a néző egyszerűen elküldi az egészet a fenébe, ahelyett, hogy elővegye az EoE-t, azért kifejezetten hülyeség a sorozatot ajánlani kezdésnek.


3. A helyzet az, hogy általában a remakek és bőrlenyúzások jóval szarabbak, mint az eredeti művek, ebben teljesen igazad van. De semmi szükség rá, hogy agyatlanul kezdjen el vki fröcsögni a remake ellen, át se gondolva, hogy pont egy olyanba köt bele, ami igényes és az eredeti sorozat hibáiból tanulva 1500*os költségvetéssel lett megvalósítva. Ennyi erővel vonjál kardot a manga verzió mellett, ott még Kaji gyermekkori előzményei is szerepelnek és egyértelműen annak van a legrészletesebb cselekménye. A reflex szerű, egyéni impulzusokon alapuló, igényességi szintet figyelmen kívül hagyó kritika kifejezetten ártalmas, nem beszélve, hogy jelen esetben valszeg egy kezdő animésnek szóló ajánlásra lenne szükség.A válasz 34%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont 2018. dec. 13. 10:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

- Én is ajánlottam valamit a kérdezőnek: a sima NGE-t. Ezek után mi a bajod azzal, hogy másról is elmondom a véleményemet?

- Hol írtam, hogy a sorozatban nincs fanservice? Szinte tele van vele. Én azt írtam, hogy nem a fanservice-ről szól, ami igaz.

- Ha neked annyi maradt meg az eredeti Asukából, hogy agyatlan és hisztis, akkor csak sajnálni tudlak, miután az anime történelem egyik legkomplexebb karakteréről beszélsz (a többi karakterrel is ez a helyzet, az új verziójuk kétség kívül gyengébb mint a régi).

És nem mellesleg Rebuild Asuka is majdnem ugyanolyan idegesítő. A kettejük között annyi a különbség, hogy amíg Soryu-nál ez csak a jéghegy csúcsa, addig Shikinaminak eddig terjed a személyisége.

- A 3. filmről beszélsz? Ha nem értetted meg, mit akartam mondani, elmondom mégegyszer, amit leírtam: szánalmas a 28 éves Rebuild Asuka, mert képtelen fejlődni és jó irányban változni, az eredeti karakterrel ellentétben.

- Azt írtad, hogy a fanservice miatt szimpatikus lehet egy románcot kereső embernek. Ezért válaszoltam azt, hogy az eredeti jobb választás ilyen szempontból is, mert ott nem csak fanservice van, hanem a karakterek között kapcsolatok is alakulnak, amire nagy hangsúly van fektetve.

- Pontosan, a manga még az animét is felülmúlja. Ha ezt felismered, akkor hogy lehet, hogy a Rebuild karaktereket jobbnak/kidolgozottabnak tartod az eredetieknél? Elég ellentmondásos.A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont 2018. dec. 13. 14:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nefri nevű felhasználó válasza:

#8-as.


Sherallal értek egyet. 2018-ban nem reális egy 1995-ös animét ajánlani akció műfajban, különösen nem egy ilyen felszínes fórumon, ahol csak olyanok kérnek ajánlást, akik még nem tudják, hol van az animéknek rendes fóruma.

Illetve úgy látom, elég sok dologban félre értetted Sheralt. Szerintem ő kifejezetten azért ajánlotta a mozit, mert az sokkal jobban megfelel egy mai néző átlag elvárásainak, nem pedig azért mert ő nem szereti a sorozatot. Asuka pedig a mozi első két részében sokkal szimpatikusabb karakter, mint a sorozatban. Éppen az a probléma, hogy a 3. részben azt a primitív stílust veszi fel, amit a sorozatban is képvisel, mindezt úgy, hogy a moziból csak 2020-ban jön ki a befejező rész, ahol Asuka személysígének komplexitását fogják boncolgatni. Ugyanakkor komplexitás ide vagy oda, egyszerűen élvezhetőség szempontjából sokak számára nem elfogadható a tsunderék folyamatos agresszivitása. Egy karakter nem attól lesz szimpatikus hogy a defektív magatartása jól meg van-e indokolva vagy sem és azt se hinném, hogy bárki is Asuka idegösszeomlását tartja a sorozat fénypontjának. Különben meg csak elbeszéltetek egymás mellett, de ugyan azt állítottátok.

Továbbá nekem már több személyes élményem is van azzal, hogy mit szóltak kezdő animések az NGE sorozatához és sosem volt pozitív. Az NGE egy nagyon jó anime, de nem a korai időszakban, inkább 100-150. animének érdemes megnézni vagy ha pszichológiából írod a diploma munkádat. Az anime iránti korai vonzódást a gihibis cuccokon keresztül lehet a legjobban erősíteni.A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont 2018. dec. 14. 14:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

#5

A negativitásod és passzív agresszivitásod vidd máshova kérlek, ne itt éld ki

#6

Köszönöm, hogy védted a hátam

#7

Neked félig igazad van. De ha már oltogatnak, akkor had védjen már meg valaki amikor hónapokig nincs netem...Mindazoknak akik meg küldtek animét, köszönöm.


Valamint visszatérve #6-oshoz, nem, nem vagyok kezdő. Kb 6 éve animézek. Láttam pár klasszikust, és újat is. De az ⟩⟩ÉN MEGLÁTÁSOM SZERINT⟨⟨ a régiekben nincs meg az az izzó szikra, a hevülés a karakterek közt. De ugyanakkor egyetértek azzal, hogy az újabbakban meg a sztori rámegy a kinézetre. Nekem mindkettő bejön.# 10/10Időpont márc. 8. 21:04 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Tudatnátok írni/ajánlani francia drámákat?
Tudtok ajànlani tiniknek való filmet (valami hasonlóra gondolok, mint a "Ha maradnék", "Mielőtt megismertelek")?
TUDSZ ajanlani valami nagyon jo sorozatok?
TUD ajanlani valaki atom sorozatot?
Keresek egy olyan filmet aminek nincs mondanivalója de akciódús és elszórakoztat?
Ismertek valami jó akciódús animét amit egy 20 éves srác is értékelni tud?

Kérdések a Szórakozás rovatbólKérdések a Filmek, sorozatok rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!