Kezdőoldal » Szórakozás » Zene » Hogyan tudnád összefoglalni,...

Hogyan tudnád összefoglalni, ennek a zenének a mondanivalóját?

Figyelt kérdés

Az érdekelne(röviden), hogy mire utal vele az előadó, egyszerűen meghaladja a képességemet a zene szövegének értelmezése.


https://www.youtube.com/watch?v=1SGYXRTQqxo&ab_channel=Funkt..


Várom válaszaitokat!#Funktasztikus #mondanivaló #Funktasztikus: Halkan trombitál az isten a háztetőn #rapszöveg értelmezése
2022. máj. 27. 16:45
 1/10 anonim ***** válasza:

Először is, megtetszett a dal, nem ismertem őket, köszi. Másodszor a kérdésedre a válasz;


Nos, elég sok mindent bele lehet látni, és valószínűleg nagyon sok mondat csak azért született meg, mert rímeltek egymásra a sorok és a szavak.

Nagyjából egy fedél alá húzta az élet negatív dolgait, felszínességet, magányt, negativ élethelyzeteket, hamis boldogságot.


Pl a kulcslyukas rész, és boldog szomszédok rész nagyon zseniális lett. A kulcslyuk alatt azt érti szerintem, hogy egy apró morzsát látunk mindenki életéből, amit meg akarnak mutatni, a tökéletességüket, közben mindenhol ott van a sötétség.


Viszont ha a renfrénből indulunk ki, akkor ott egyértelműen az elmúlásról szól, hogy közeleg a halál, viharfelhő formájában. Mint ahogy a megőszülős rész is erre utal. Az isten a háztetőn meg natur jól hangzik, illetve sugallhat egy olyat, hogy vallásba/istenbe történő kapaszkodás, halál utáni életre.


Ez az én saját szubjektív véleményem, lehet teljesen rossz úton járok. De nekem ez jött le belőle.

2022. máj. 27. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

"semmi nem tart örökké,

egyszer minden elporlad

zabolátlan ifjúból vénember: a saját véreddel teszel pontot a végére a verssornak."


Oké,akkor röviden(szerintem):

Egyszer mind meghalunk..az előtte lévő versszakokban meg az odáig a pontig a halálig vezető útról dalol.

2022. máj. 27. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Hallgassátok még meg párszor a zenét és írjatok újabb és újabb behatásokat(válaszokat)!

Esetleg meghallgathatjátok más zenéit is és azokból kiindulva még mélyebb szerteágazóbb rálátásotok lehet a zene szövegének értelméről.


Nem írtok rosszat de még nem állt benne össze a kép, hogy mit is akar vele üzenni az előadó.

2022. máj. 27. 17:25
 4/10 anonim ***** válasza:

3


Tehát,akkor ezek szerint Te tudod a választ a saját kérdésedre..

2022. máj. 27. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Ő van egy elképzelésem, de leírni nem merem mert azzal befolyásolhatom azt aki más szemszögből lát/ néz rá és más "értelmesebb", érvényesebb válasszal tudna szolgálni ezt nem szeretném.

(okosabb akarok lenni nem befolyásolni másokat adott esetben a hülyeségemmel).

Ha te kiiratkozol a saját nézőpontod megalkotásából akkor elküldöm a saját értelmezésemet ami szerintem, kicsit zanzásítja a többi zenéjének céljával, mondanivalójával, értelmezésével együtt ezt a zene szöveget.

2022. máj. 27. 17:38
 6/10 anonim ***** válasza:
61%

Kedves kérdező. Első vagyok. Ha milliószor fogom meghallgatni, akkor is ez fog átjönni.


"Ő van egy elképzelésem, de leírni nem merem mert azzal befolyásolhatom azt aki más szemszögből lát/ néz rá és más "értelmesebb", érvényesebb válasszal tudna szolgálni ezt nem szeretném."


Mi ezt megtettük, és te erre azt reagálod, hogy hallgassuk meg addig, ameddig nem gondoljuk azt, amit te? Vagy én tényleg nem értem, hogy most ezzel hová szeretnél kilyukadni.


Példának okáért; adott valamilyen random szomorú dal. Akinek épp meghalt egy szerette, annak afelé fog húzni a tartalom, akinek szerelmi bánata van, annak arra, akinek egyéb lelki gondja, annak meg arra. Ettől szép a zene.

2022. máj. 27. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

... csak a saját nézőpontomból van egy válaszom. A tiéteket nem ismerem azért tettem fel a zenét és a kérdést vele kapcsolatosan, hogy miről szól a szövege.

Javaslatom, hogy hallgassátok legtöbbször és további zenéit is az előadónak az azért történt így, hogy mélyebben megismerhessétek a zenét és komplexebb választ tudjatok adni ami közelebb áll a valósághoz és ne felszínes válaszokat adjatok.

Kb. 3x hallgattam meg 1x sem sikerült az elejétől a végéig oda figyelnem mert áldóan elbarangolt a figyelmem a sorok közötti rímre és a szélsőségesen megfogalmazott tartalom miatt ami a fejemben vizualizálódott.


Szívesen megismerném más emberek szövegértelmezési képeit, formáit, értelmező rendszerét főleg a kimagaslóan okosakét akik eszmefuttatását még akár értelmezni sem tudnám elsőre mint ahogyan a zene szöveget sem tudom önállóan a saját fejemmel a sokadik végig hallgatás után sem.


Abban lehet némi igazság, hogy a klasszikus zenében(szöveg nélküliekben) van olyan minta ami adott esetben "a szomorú séma" és két adott ember teljesen más - más sérelmével belevetíti a saját lelkivilágát, de egy ilyen rapszövegbe nem lehet belevetíteni eltérő "szomorúságot" itt sokkal inkább az tudásról van szó mint sem az érzésről.

Értelem és az érzelem, ég és föld.

2022. máj. 27. 21:48
 8/10 anonim ***** válasza:
61%

7

Szerintem nem érdemes ezt ennyire túlbonyolítani.. Mutatok egy "egyszerűbbet":

https://www.youtube.com/watch?v=H5RtPoMFq6s

2022. máj. 27. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Mi van túlbonyolítva? Ez már nem az első üzeneted amit rajtad kívül szerintem senki nem ért esetleg szimpátiából érthet.

Sajnos jogosan keresem benned a hibát, hisz korábban azt sem tudtad értelmezni amit faék egyszerűséggel írtam le, hogy azért hallgassa meg többször és más zenéit is az előadónak más - más zenéit, hogy komplexebb véleményt tudjon formálnia szöveggel kapcsolatosan, erre te arra tudtál csak következtetni a sajátidőddel mert gondolom nem más tanácsolja a te saját véleményedet, hogy azért kérem, hogy többször hallgassa meg, hogy a velem(kérdezővel) azonos véleményre jusson a zene szövegét illetően.


Ember, szerintem hagyjuk mi az eszmecserét mert értem én, hogy szerinted felesleges, de számomra van értelme annak amire rákérdeztem, ami pedig azóta sem változót, egészen pontosan az érdekel, hogy miről szól a zene szövege, mi a mondanivalója!

2022. máj. 27. 22:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok. A 8. hozzászóló nem én voltam, de köszi.

Nem csak a szöveg nélküliekre igaz amit irtam, hanem a legtöbb dalra. Ahol nem azt éneklik:hogy elhagyott a csajom, hanem azt, hogy valami elmúlt, abba már rögtön mindenki mást lát. Egy szakitós dal, amibe nincs konkrétan kimondva a szakitás, bennem pl egy barát elvesztéséről szól.


Igaza van a 8-asnak. Túl bonyolítod. Egy konkrét dalról beszélgetünk. Ha meg ki akarod vetiteni az egész előadóra, akkor a kérdésed van rosszul megfogalmazva, vagy sz.r az előadó. Ha nekem értelmező szótár kell, és az előadó életpályáját kell tanulmányoznom ahhoz, hogy megértsem, akkor ott valami nem működik tesó.


Nem fogom a többi dalát meghallgatni. Ennyit nem ér nekem ez. Neked viszont el kellene fogadnod azt, hogy nem mindenki azt látja bele, amit te. Lehet az előadó szöges ellentétét érezte, mint te. Ezt el kell tudnod fogadnod, és nem azt kell kérned a kérdésedre egyébként helyesen válaszolóktól, hogy hátde hallgassátok meg x mennyiségszer, meg több dalát is. Ez már nem a kérdés része. Azért ennyire nem tetszett meg, bocsi.


Tudod szokták mondani, hogy "mit gondol a piros függönnyel?", haragot sugall a piros szin? Fájdalmat? Vagy azt, hogy piros a függöny? Mindenkinek más.


Tényleg nem értelek... elmondjuk itt neked a véleményünk, amit kivált, és neked nem elég, mert nem azt írjuk, amit hallani, -avagy jelen esetben látni- akarsz.

2022. máj. 27. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!