Elhangolódik a gitárom secperc alatt ha pl csinálok egy ilyet a g húron: 2b3p0. Az a fura, hogy nem minden esetben, pl ha 12. Bund után csinálom akkor meg nem (annyira) mi lehet a gond? Hangolókulcs, húrláb, vagy esetleg a felső nyereg? /les paul kópia 50ezres/
az olcsó gitár hátránya hogy valami nem tökéletes,vagy könnyen elhangolódik vagy nehéz beállítani,vagy a tremolója hangolódik el stb..
2016. júl. 4. 10:58
2/8 anonim válasza:
Több oka is lehet.
-Vacak hangolókulcsok.
-Bénán van felhúrozva, nincs elégszer körbetekerve a kulcson a húr, ezért szép lassan csúszik el.
-Kezdő vagy, és nagyon durván hajlítasz.
Azt nem hiszem, hogy a felső nyereg ilyet okozna, a húrláb is max akkor lehet a ludas, ha valamilyen módon a baba el tud mozdulni (nyilván a csavar állítása nélkül, játék közben).
Ezek egyikét sem kötekedésként vagy támadásként írtam, csak találgatok a gyakori okok körül.
2016. júl. 4. 10:59
3/8 Gipsz Jakab24 válasza:
Max. cseréld meg a G hangolókulcsát a B húréval.Nem nagy cucc a művelet.Hamar kiderül hogy az-e a probléma.
2016. júl. 4. 14:46
4/8 A kérdező kommentje:
Ohm hát nem hinném hogy szrul húroztam, szerintem ez kizárva, a hangolókulcsokkal viszont lehet valami...igazándiból a g-h-e húrral van ez a probléma szóval hiába cserélgetem, de azért köszi a tippet. Az is meglehet hogy nem jól hajlítok,bár még nem panaszkodtak rá, fene tudja.
2016. júl. 4. 16:57
5/8 A kérdező kommentje:
A felső nyerget úgy értettem hogy nem elég széles neki a vájat vagy nem tom és megakad. A húrlábat is ellenőriztem, nem mozognak a csavarok, de utolsó húrozásnál nem rég véletlenül eltekergettem valahogy, mivel nagyon könnyen mozdul aztán persze próbáltam visszaállítani úgy ahogy...
2016. júl. 4. 17:01
6/8 A kérdező kommentje:
Amúgy...mire valók azok a csavarok ott a húrlábnál? Erre az egy dologra nem jöttem rá. :/
2016. júl. 4. 17:02
7/8 anonim válasza:
A hídon a 2 két nagyobb csavar a szélein a húrmagasság beállítására, hátulról a 6 kisebb az oktávpontosság beállítására szolgál.
Még mindig a szoruló felsőnyereg a leggyanúsabb, de kb. 2 percig tartana megnézni, szorul-e benne a húr, és akkor nem kéne naponta kiírni egy kérdést a problémáról.
A rossz húrozástól is hangolódhat némiképp, de inkább pont akkor, ha túl sokat tekernek rá és nem szabályosan, egymás mellé. Én az E-A-D húrokból 1,5-2 menetet szoktam feltekerni, az bőven elég, a vékonyakból esetleg hármat.
2016. júl. 4. 19:05
8/8 A kérdező kommentje:
Üdv, túrórudi2! :D nyugi ez a 2 van "csak". De biztos ami biztos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!