Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az az időtartam (t), amíg a...

Az az időtartam (t), amíg a pasztőrözött tej megőrzi a minőségét, a tárolási hőmérséklettől (T) függ, nagyjából a t=350*10^ (-0,2*T) képlet szerint. A, Számítsa ki, hány óráig marad friss a tej egy 7°C-ra beállított hűtőben?

Figyelt kérdés
2011. okt. 25. 15:47
 1/5 A kérdező kommentje:
b, Milyen hőmérsékletűre kellene beállítani a hűtőt, ha a tejnek 3 napig nem szabad megromlania?
2011. okt. 25. 15:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Ezt még egy első osztályos is kiszámolja.

Ha nem megy, ugorj le a 10.-ről.

2011. okt. 25. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim válasza:

a.) 13,93 óra

b.) 3,43°C


Talán.

2011. okt. 30. 02:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

A 3,43 hogy jött ki?

Előre is kösz!

2011. nov. 19. 03:43
 5/5 anonim válasza:

3*24=350*10^(-0,2T)

72/350=10^(-0,2T)

0,2057=10^(-0,2T)

lg(0,2057)=-0,2T

-0,6867=-0,2T

T=3,4337


Feltéve hogy az időtartamot órában kell behelyettesíteni, és nem napban.

2011. nov. 19. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!