Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Nekem valaki mondani hogy...

Pincsi kérdése:

Nekem valaki mondani hogy hogyan oldjam meg hazilag keszittet keltetöm hömersekletszabajozasat. Draga kutyuk nelkul?

Figyelt kérdés
2012. márc. 11. 14:22
1 2
 1/16 fúróferkó ***** válasza:

Attól függ ,neked mi a drága.A keltető nagyon precíz szabályzást nem igényel.+- 5 °C talán megengedett.

Egy szobai termosztát megfelelne a kapcsolgatáshoz.Meleg levegő befúvással talán még fűtheted is.De a páratartalmat is kellene szabályozni,és valami időzített forgatást is.

2012. márc. 11. 14:34
 2/16 anonim ***** válasza:
Aki nem tud értelmesen leírni egy mondatot kettőből és ezekbe ennyi helyesírási hibát vét, annak szerintem szinte minden túl drága.
2012. márc. 11. 15:51
 3/16 fúróferkó ***** válasza:

"...annak szerintem szinte minden túl drága...."

Nem biztos,hogy a kioktatásodra kíváncsi a kérdező.

Ha nem tudsz hozzászólni ehhez a témához ,de mindenképpen tudatni akarod,hogy te is a világon vagy,akkor biztos találsz itt a te műveltségedhez illő kategóriát.

-Szerintem.-

2012. márc. 11. 18:05
 4/16 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy nagyon akadna a műveltségemhez mérten itt kategória, mert ez a gyakorikérdések.hu, nem pedig a MIT honlapja.

Trollkodni járok ide, de általában vicceseket, ritkán sértőeket. Néha gyenge pillanataim egyikében normálisan is hozzászólok valamihez.

De a kérdésre visszatérve:

- Nem tudjuk mit jelent az, hogy "drága". Ugyanis minden relatív.

- Nem tudjuk, hogy a házilag eszkábált keltetőgépe hogy műxik. Mekkora, mi melegíti, meg van-e oldva a levegő keringetése.... stb.

- Feltesz egy kérdést, segítséget vár, mikor két mondatból egyet tud értelmesen megfogalmazni? Ha meg nem olvassa el, amit írt, mert arra nem veszi a fáradtságot, akkor mi mit foglalkozzunk vele? Ha elolvasta, de nem fogta fel, akkor hogy tudnánk neki segíteni egy hőmérséklet szabályozó készítésében?

Az előzőre mentségek lehetnek:

- Ha azért nem tud magyarul, mert külföldi, de akkor 99%, hogy másképp fejezte volna ki magát. (pl.: "oldjam meg" helyett "csinálni"... ill. valszeg' más lenne a mondatszerkezet is).

- Ha idősebb és nehezére esik a különféle technikák kezelése, mint pl. számítógép, billentyűzet, internet (google biztos megmondja a frankót), akkor sanszos, hogy a hőmérséklet szabályzásba is beletörik a bicskája

De egyébként sok sikert kívánok neki! Ha van benne kitartás, megoldja valahogy. Elvégre van már egy valamilyen házi készítésű keltetője. De ebben nem én fogok segíteni, a fenti okokra hivatkozva.

2012. márc. 12. 17:24
 5/16 A kérdező kommentje:
igen nem a kioktatasodra vagyok kivancsi,hanem egy kis segitseget kertem es ate velemenyed abszolult nemerdekel de ugylatom hogy leggközelebb nem itt kerek segitseget sajnos,es igen nem magyar az anyanyelvem.
2012. márc. 12. 18:07
 6/16 anonim ***** válasza:

Akkor az elnézésedet kérem!

Mi melegít?

Mekkora?

Mi szigetel, hogy benn maradjon a meleg?

Van levegő keringetés?

2012. márc. 12. 18:13
 7/16 anonim ***** válasza:
A mi szigetel kérdés leginkább a gép házára vonatkozik, annak anyagára... bár ez nem is annyira lényeges.
2012. márc. 12. 18:16
 8/16 A kérdező kommentje:
elfogadva. 1-m magas 60-cm szeles hutölada. 2-izzo ,2-pc ventil parameröm van hömeröm van nem nagyon akarok sokat invesztalni draga termosztatokba hogy mi a draga kb nalunk 30-40 euro ezert kerdeztem hogy nem tudna -e valaki tanacsot adni es ez az elsö keltetöm.
2012. márc. 12. 19:31
 9/16 anonim ***** válasza:

Köszönöm!

Hogy őszinte legyek, keltető gépet még csak láttam és nem tudom pontosan milyen körülményeket kell megteremteni.

Inkább az a kérdés, hogy mennyi időt, energiát és tudást ráfordítani a pénz miatt ellenében.

Én vennék egy tök olcsó kínai digitális hőmérőt, olyat, ami csak simán kijelzi a hőfokot egy tizedes jegyig, pl: 36,5... kb. 0,1-0,2 C fokot tévedhet és amit lakásba találtak ki. (vagy elektronikus lázmérőt... ami mér ekkora hőmérséklet tartományban). kb. 2-6 euro.

Nem tudom változnia kell-e a hőmérsékletnek, vagy állandónak lennie, de egy buta elektronikával megoldanám szintén kb. 2-4 euro értékben a lámpa kapcsolgatását és vezérlését, úgy hogy csak valamilyen időközönként engedje a lámpát ki-be kapcsolni. (különben lehet, hogy a "tökéletes" hőmérsékletnél az elektronika elkezdené gyorsan ki-be kapcsolgatni a lámpát)

2012. márc. 13. 03:42
 10/16 anonim ***** válasza:

Persze a hőmérőt szét kéne ehhez szednem.

Bár én valamennyire értek az elektronikához.

2012. márc. 13. 03:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Olyan töréssel, szakadással vagy maradandó alakváltozással járó fogalmat keresek, aminek felsorolható alkategóriái, vagy ha folyamat, akkor...

Tudom hogy elsőre furcsán hangzik a kérdés, megpróbálom példán megmutatni, mit is keresek pontosan, Ha például biológián belül keresném, azon belül is mondjuk neurológiáról lenne szó, akkor válasz lehetne például az emberi érzékelés receptorai, mert az felbontható...

Mit tudunk mondani egy olyan négyszögről, aminek egyenlő hosszúak az átlói?

A sejtésem az, hogy húrnégyszög, de nem vagyok benne biztos.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!