Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Milyen erős kell, hogy legyen...

Milyen erős kell, hogy legyen egy alkoholos ital, hogy égjen?

Figyelt kérdés

Főleg filmekben látni, hogy meggyújtják az italt és aztán megisszák.

Ez nyilván nem működik egy 10 fokos borral. Persze egy 80 fokos abszintnál már meg.

Mi az minimum alkohol szint ahol már ég?


2017. jún. 26. 19:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
22%
35-40% körül. Talán az ital cukortartalmától is függ. A viszkozitásától mindenképpen, hiszen minél lassabban tud áramlani, annál inkább a tetejére kerül az alkohol, lévén könnyebb a víznél.
2017. jún. 26. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:

Vízben korlátlanul elegyedik.

Meg amúgy is. Ki látott már olyat, hogy az ital tetején tiszta alkohol van az alján meg víz?

Vagy te már láttál ilyet?

Hány évig nem nyúltál ahhoz az italhoz?


Hülyeség amit írtál! Az alkohol soha nem fog elkülönülni a víztől!

2017. jún. 26. 21:02
 3/20 anonim ***** válasza:
77%
Az 51 fokos házipálesz biztos belobban. Gyengébbet meg nem főzünk.
2017. jún. 26. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 A kérdező kommentje:

Pálinkából 50 a normál és helyenként van 60 fokos is.

Létezik gyengébb is?


Vagy úgy érted, hogy a bolti pancsolt gyengébb? Mert az nem házi! :D

2017. jún. 26. 22:34
 5/20 anonim ***** válasza:
34%
A hivatalos pálinkafőzőnél 51 fokra állítják be, de egy-két fokot variálhatsz. Ha főzetsz pálinkát, és a NAV véletlenül betalál hozzád, és eltér ettől a szeszfok, akkor meghurcolhatnak. A tapasztalat azt mutatja, hogy ha a gyümölcspálinka 48 fok alatt van, akkor sós-víz ízetlen lötty, ha meg 55 fok felett van, akkor meg olyan erős, hogy már nem lehet érezni az ízeket, vitriol. Persze vannak olyan elvetemültek pl. romániai zsíl völgyben, akik tyúkszarból, műtrágyából, cukorból 60-70 fokos mérgeket főznek, de azokat a gyümölcspálinkával egy lapon sem lehet említeni. Azokat a 40 fokos löttyöket amiket gyümölcsízű szeszes italnak árulják, mind aromával készülnek. A recept: tiszta szesz, víz aroma. Ez az cégeknek államilag engedélyezett hamisítás, a jövedéki adó miatt. Ha te csak egy csepp aromát is raksz a pálinkádba, és megcsíp a NAV, akkor még a gatyádat is lehúzzák, úgy megbüntetnek. Ellenőrzéskor azzal nyitnak hogy szeszfok, aroma indikátor.
2017. jún. 26. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 A kérdező kommentje:

Otthon magamnak olyat csinálok amilyet akarok.

Nyilván nem fogom ízesíteni, mert hülye nem vagyok és nem löttyöt csinálok, de azért nem büntetnek mert pálinkát főzök!


Régen büntettek, most nem!


De most nem erről szól a kérdés!

Szia!

2017. jún. 26. 23:14
 7/20 Wadmalac ***** válasza:
94%
Saját tapasztalat szerint 50 fok felett, de csak szobahőmérsékleten vagy melegebben, hűtőből frissen kitöltve még a 70 fokos abszintet sem sikerült begyújtani.
2017. jún. 27. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 Phoney ***** válasza:
88%

A filmekben többnyire olyan koktélokat gyújtanak meg, aminek a tetejére 70-75%-os rumot rétegeztek.


A legtöbb alkoholos italt meg lehet gyújtani, csak nem feltétlenül szobahőmérsékleten. Az alkoholt létezését pont azáltal fedezték fel az ókorban, hogy a bor is meggyullad, ha elég forró. Mert ugye nem a folyadék gyúl meg a pohárban, hanem a fölötte lévő pára.


Ahhoz, hogy pohárban csak úgy meggyújthasd a szobahőmérsékletű italt egy szál gyufával, szerintem kell a 70% környéke (volt erről egy táblázatom is, de sajnos nincs meg). Az 50%-os pálinka párája is belobban egy pillanatra, de ahhoz melegebbnek kell lennie, hogy folyamatosan égjen. Arra szintén elég az 50 fok, hogy ha valamit átáztatsz vele (papír, kockacukor), akkor szobahőmérsékleten éghető legyen.


De ha pl. egy kanál 36%-os brandyt forró kávéscsésze fölé tartasz egy kockacukorral, az is elég meleg lesz hozzá, hogy meggyújtsd a cukrot. (Van egy brandys kávé, ami így készül.) Biztos, hogy még a sör páráját is meg lehet gyújtani, bár lehet, hogy csak akkor, ha forralni kezded.



tegnap 22:58

„A tapasztalat azt mutatja, hogy ha a gyümölcspálinka 48 fok alatt van, akkor sós-víz ízetlen lötty,” – ez a tapasztalat legfeljebb bizonyos finomítás mellett igaz. Baromi olajosnak kell lennie annak a pálinkának, ami 45 fokon már „sós-víz ízetlen lötty”. Az is elég hajmeresztő lenne, ha ugyanebben a pálinkában 55 fokon már nem lehetne érezni az ízeket, szóval ha így van, akkor azzal a pálinkával valami baj lehet.


A gyümölcsízű szeszes italként és pálinkaként árult termékeket meg nem ártana fejben megkülönböztetni, és akkor mindjárt érthetőbb lenne az egész probléma. A finomszesz+aroma mitől hamisítás, amíg gyümölcsízű szeszesitalként árulják? Akkor volt államilag engedélyezett hamisítás, amikor ezeket „barackpálinka” (stb.) néven lehetett forgalmazni, az EU előtt. (De még akkor is rá volt írva, hogy finomszeszből van.)

2017. jún. 27. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
Égés közben nem keletkeznek rákkeltő/mérgező termékek az alkoholban? Bármint egyrészt elégetjük a benne lévő alkoholt, másrészt az égés mégis csak egy kémiai folyamat, nem keletkeznek mérgező anyagok közben?
2017. jún. 27. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:

Nyilván hogy mérgező, az a dózistól is függ, de nem keletkezhetnek olyan rákkeltő anyagok, amelyek felhalmozódhatnak a szervezetben, vagy mérgek, amelyek már nagyon kis mennyiségben veszélyesek?


(Kérdező, bocsi az offot, csak érdekel, mert a megperzselt ételek is rákkeltőek, pl. a túlsütött kenyér, stb.)

2017. jún. 27. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!