Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Egy atomháború esetén melyik...

Egy atomháború esetén melyik lenne a biztonságos ország?

Figyelt kérdés
Bhután, Zambia, Paraguay vagy Mauritius?

ápr. 2. 21:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
38%
Igazából minden olyan ország, ami nem "nyugati" ország. Tehát az összes olyan ország, amelyik nem igazi ellensége az oroszoknak vagy az USA-nak. Ezek közül az összes jó lenne.
ápr. 2. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
88%

Totális atomháború esetén nem lennének biztonságos országok. (Globális hatások: az éghajlat drasztikus lehűlése a sztratoszférába jutó por miatt, a természetes táplálékláncok összeomlása, a mezőgazdasági termelés lehetetlenné válása, nagy mennyiségű mérgező pernye kiszóródása a kiterjedt tüzekből, nagy területek radioaktív szennyeződése a szakszerű üzemeltetés nélkül maradó atomerőművekben bekövetkező, Csernobil/Fukushima jellegű események nyomán stb.)

A vonatkozó tanulmányok azt vizsgálják, hogy egyes földrajzi területeken az ott élők hány százaléka pusztulna el azonnal, egy napon belül, egy héten belül, egy éven belül. Az atomhatalmak országainak területe és különösen Európa, valamint Észak-Amerika országaira pusztulás várna. Viszonylag nagyobb túlélési esély mutatkozna Dél-Amerikában.

Azt rebesgetik, hogy az elmúlt években a szupergazdagok küzül sokan vásároltak önfenntartó gazdálkodásra alkalmas, óvóhellyel ellátott birtokot New Zealandon. Lehet, hogy tudnak valamit...

ápr. 2. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
77%
Dél-Amerika déli fele,Falkland,Új-Zéland stb..
ápr. 2. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 Darius- ***** válasza:
94%
Ez attól függ hová esik le az atombomba. Attól legtávolabbi. De ahogyan írta a kettes, globális probléma lenne.
ápr. 2. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
94%

Azok a most biztonságosnak hitt országok egy totális atomháború után az elsődleges célpontjai lesznek azoknak, akiknek van fegyverük, és minél messzebb akarnak kerülni az átélt borzalmaktól, valamint ugyan későn ébredtek rá, hogy hová kéne menni, de elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy elvegyék az oda menekültek javait.

Egyébként is az önfenntartónak hazudott birtokok a mai technikai civilizáció mellett "önfenntartóak", de rövid időn belül összeomlanak, ha a megálmodott ökoszisztéma kibillen a homeosztázisból. Márpedig egy totális atomháború után a föld legeldugottabb pontjait is érezhető hatások fogják érni.

ápr. 3. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a félreeső helyeknek is lehet stratégiai jelentősége, és így a nagyhatalmak célpontjaivá válhatnak. Valaki írta a Falkland-szigeteket, na az például az első világháborúban elég komoly tengeri ütközet helyszíne volt (és hozzá ott vannak a helyi aspiránsok is, az argentinok alig várják a lehetőséget, hogy kipenderíthessék onnan a briteket).
ápr. 3. 01:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
A mennyország.
ápr. 3. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Valahol mélyen a föld alatt.
ápr. 3. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
91%
Ausztrália
ápr. 3. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Talán Új-Zélandra mennék, ha megtehetném ilyen esetben. Jó pár gazdag, a saját fontosságában hívő embernek ott van túlélőbunkere, azt hiszem nem véletlenül.
ápr. 3. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!