Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyen lenne a mai világunk,...

Milyen lenne a mai világunk, ha nem három kontinenst (Amerika, Ausztrália, Antarktisz) fedeztek volna fel, hanem többet vagy ha Amerikában nem élne fehér ember?

Figyelt kérdés
A viszonyok olyanok lennének, mint a XVII. században
2010. dec. 24. 12:23
 1/5 anonim ***** válasza:
33%

Kár ilyenen gondolkozni, mert nem tudjuk mi lett VOLNA!

Amennyiben csupán a társadalmi berendezkedéseket és a technológiai színvonalakat hasonlítgatjuk össze.

2010. dec. 24. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem érdekelnek az olyan válaszok, hogy kár ilyenen gondolkozni. Ilyen alapon kár mindenen, ami nem valós. Emberek! Fantázia!
2010. dec. 24. 13:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha több kontinenst fedeztek volna fel akkor több erőforrásunk lenne és valószínűleg 1-2vel több nagyhatalom is létezne az USA-Kína-Oroszo.-EU vonalon kívül.


Ha amerikában nem élne fehér ember (Amúgy azt ne hidd amerikában annyi fehér ember van.. USA-ban 74% - 230 millió - a "fehér" lakosság, de ebbe beleszámolják a spanyolokat / latin amerikaiakat, akik igazából nem olyan fehérek, mint egy európai német pl. Ezen kívül kanadában élnek még fehérek, délamerikában csak elvétve) akkor talán nem lenne most világhatalom, de nem lennének 17. sz.-i körülmények. Ázsiában is baromi kevés fehér ember el, mégis Japán sokkal fejlettebb, mint pl. mi. Vagy kínában is dübörög a gazdaság. Vagy ha elmész kuala lumpurba meglepődnél milyen a belváros, New Yorkal felér.

2010. dec. 24. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
52%

Nem lenne sok különbség.De lássuk mi lenne ha létezne a csendes óceánon óceánia területén fekvő új kontinens legyen az "Apródia"


Őskor:

Semmi jelentőség nem lett volna.Talán kialakult volna az ember és ott is ősközösségeket alkodtak volna.


Ókor:

Lokális fejlődés, törzsek lassan kisebb hatalmakká alakultak volna. Az ókor végén talán már hajózni is képesek lettek volna és tágabb tereket foglaltak volna el. Talán Apródiai birodalom is megalalukt volna. Új kereskedelmi útvonalak, meg gyarmatosítás kezdődött volna ami ázsiai és amerikai partvidékeket érint.Talán ezek kon fliktusokat is szülhetnek.


Na most volna nélkül.


Középkor:

A globális kereskedelmi hálózatok kialakulása majd minden egyéb...hódítások, háborúk, újabb felfedezők tudósok.


KoraÚjkor:

Itt igazából semmi extra.


KésőÚjkor:

A globalizációtól kezdődik a szerepe Apródiának.Sokkal több termés, fosszílis energiaforrás, arany stb...az árak ettől mindenhol alacsonyabbak lennének.Kezeljük úgy mintha nem sikerült volna Apródiát gyarmatosítani. 2 ország létezik Felpródia és Lepródia és mindkettő el van látva gazdaságilag, avagy nincs háború köztük. Modernizálják az országot, vívmányokat készítenek.


Modernkor:

A gyarmatok növelése éppolyan fontos Felpródiának és Lepródiának mint a franciáknak és a németeknek.A cégek és a minnél nagyobb haszon utáni vágy végül feszültséget szít és egy váratlan esemény során kitör az első VH, ami mostmár egy kontinensel többen zajlik. Amerikai egyesült államok és japán mivel ki sem alakult és amerikában spanyolok és angolok még mindíg az urak, a háború sokkal durvább mint eredetileg a hatalmas emberellátás miatt.

Végül vége a háborúnak.


Aztán ennek a kimenetele döntené el az egész további történelmet.De itt már az én fantáziám is csődöt mondd...de naggyából a közvetkezmények ugyan azok lennének.Vagy a több ember és a több energiahordozó miatt jobb élet és tudományos, társadalmi fejlődés, vagy pont e miatt sajnos nukleáris háború.


JustFeelGood

2010. dec. 26. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Háromnál több új kontinenst nem tudtak volna felfedezni, mert nincs (bár néhányan Új-Zélandot is külön kontinensként tartják számon, és elvileg Amerika nem 1 kontinens, hanem 2). Ha nem telepedtek volna le ott fehér emberek, ma is indiánok és északon egy kevés eszkimó lakna Amerikában, és összességében jóval kevesebben élnének ott. Akkor valószínűleg Mexikó, "Guatemala", és "Peru" lennének a legfejlettebb országok ("Guatemala" alatt a maja területeket, "Peru" alatt az inka birodalmat értem), még viszonylag fejlett és nagyobb népességű lenne az USA déli és keleti része, Venezuela, Kolumbia, Közép-Amerika többi része. A többi részén pedig nagyon gyér lakossággal, főleg nomád-félnomád emberekkel lenne benépesítve. Valószínű, hogy az indiánok többsége így is keresztény lenne, és valamennyire európaiasan élnének, mert mindenhogyan meghódították volna őket az európaiak a fejlettebb fegyvereik miatt. Amerika összlakossága nem 900 millió körül lenne, hanem kb. 150-200 millió (szerintem), talán ma is több millió bölény legelészne az Észak-

amerikai füves pusztákon (mert ott gyér maradt volna a lakosság).

2017. júl. 23. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!