Jim Morrison miért mond ellent saját magának? (az idézet lent található)
"Jim Morrison miért mond ellent saját magának?"
Mert nem ő az igazmondó juhász.
"Tehát a valahová való tartozás miatt feladja a szabadságát, ezáltal önmagát."
Miért nem feltételezed, hogy JM a saját belátásából, és szabad akarata szerint döntött a drogok mellett?
Van valami igazság ebben, hogy kicsit paradoxon az, hogy a drogosok szabadnak képzelik magukat. Sőt, akkor már bele lehetne menni abba is, hogy mi az a szabadság, ami a filozófusok egyik kedvenc témája.
De. Szerintem, ahogy sok pszichológus, te is túlgondolkozod ezt a dolgot (nem állítom hogy pszichológus vagy, csak rájuk jellemző az effajta gondolkozás).
Jim azért drogozott, mert tetszett neki. Igen, hatással volt rá a környezet. Ahogy rád is hatással van. Mindenkire hatással van a környezete. Micsoda felismerés!
A tehetség nem jelent feltétlenül stabil, követendő jellemet. Főleg, ha drog rombolja a valószínűleg alapból sérült személyiséget.
Az LSD nem a bölcsek köve.
A 60as években kicsit más volt az LSD megítélése mint manapság. Nem csak, hogy legális volt, egész szubkultúra épült köré, a fiatalok nagy része fogyasztotta. JM ugyanakkor legalább annyira, szerette a Whiskeyt mint a halucinogéneket.
A kábítószer okozta szabadságérzethez kiváló adalék az index tegnapi video-interjúja:
Azért azt nem gondolnám, hogy sok hülyeséget mondott vagy írt volna össze. Szerintem józanabbul gondolkodott mint más és a kábítószer hatása alatt kerültek felszínre félelmetes sorai.
A valahová való tartozásnak ára van. Az emberek akkor is és ma még inkább túlságosan simulékonyak és elfogadják a csoportnormákat. Valóban nem nagy felismerés. Azonban én úgy gondolom, hogy nem mások értékrendje, gondolati-érzelmi világa kellene, hogy hatással legyen ránk. Utunkat járjuk magunk és ne más fejével gondolkodjunk. Sok drogos ismerősöm volt korábban vagy dohányoztak, ittak, discokba jártak, lányokat szédítettek. Ehhez képest én mindig az út másik oldalán jártam. Nem érdekelt. Ki akartam válni, más lenni. Ennek persze az ára a kirekesztettség lett, outsider jelenséggé váltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!