Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Elképzelhető, hogy a rabszolga...

Elképzelhető, hogy a rabszolgatörvény azért ment át ilyen könnyen a társadalmunkon, mert a magyar genetikailag rabszolga?

Figyelt kérdés

Mármint ezt ninden rosszindulat nélkül kérdezem, nem indulatokat akarok szítani, csak az igazságot keresem...


Olvastam, hogy elvileg a szegénység is hagy genetikai nyomot, a modern társadalmak hajléktalanságra hajlamos embereiről kimutatható genetikai teszttel, hogy az ősei között is voltak szegények.


Most egy ideje már rebesgetik, hogy az eredeti honfoglaló nép, kik az akkori magyar nyelvet beszélték, azt a népet kik genetikailag sokkal nagyobb részben ősei a mai magyar társadalomnak, rabszolgaként tartotta...

Elképzelhető, hogy ez is hosszobb idő után, generációkon átívelve öröklődővé vált?


Ti mit gondoltok?


2019. jún. 19. 16:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
Ennek a törvénynek a megszavazása és a magyarok véleménye között igencsak mérsékelt összefüggés van. (Ahogy a magyar emberek céljai és a választott képviselőik céljai között is.)
2019. jún. 19. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
53%
Vagy inkább azért, mert viszonylag gyorsan leesett az embereknek, hogy az átlagember mindennapi életét nem igazán érinti a dolog, csak az ellenzék fújta fel az egészet.
2019. jún. 19. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 Gézengúz-2 ***** válasza:
93%

A tudomány nem ismer genetikailag rabszolga besorolást.

Azt írtad " nem indulatokat akarok szítani," - dehogy nem.


Kérdező légy szíves menj át a politika rovatba.

2019. jún. 19. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
Azért, mert a Fideszes képviselők megszavazták, a tiltakozások ellenére.
2019. jún. 19. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
42%

Ha kimegy 2 millió tüntető az utcára akkor is marad a Fidesz és Orbán röhög a markába.


Az ellenzék gyenge, veszekednek a kis falatokért... nincs összetartó erő.

Különben meg ez a fajta "lájti" tüntetés semmit sem ér.


A legtöbb kormánykritikus értelmes, intelligens ember, nem vandál gyújtogató kopasz.


Ha kiosztanál 1000 db kalasnyikovot, akkor meg polgárháború lenne.


Nincs megoldás. Bármit megtehet a rezsim. Ezért megy át minden a társadalmon.

2019. jún. 19. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
31%
A magyar genetikailag ostoba, mégis van oktatási törvényünk is.
2019. jún. 19. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
69%

Már bocs, kedves kérdező, de hogyan állapítod meg egy random emberről, aki nem hajléktalan, hogy ő maga hajlamos-e a hajléktalanságra? És hogyan állapítod meg egy hajléktalanról, hogy ő azért lett hajléktalan, mert hajlamos a hajléktalanságra? Egyáltalán, milyen ismertetőjegyei vannak annak, ha valaki hajlamos a hajléktalanságra? Csak azt ne akard bemesélni, hogy ezek a dolgok genetikai teszttel kideríthetőek :D

Ezen túlmenően, milyen genetikai teszt mutatja ki azt, hogy egy hajléktalan ősei között voltak szegények? A genetikai tesztek nem foglalkoznak múltbéli társadalmi rétegződéssel, nem ez a dolguk, nem erre alkalmazzák őket. És ennek csak egyik oka az, hogy egy baromi hosszadalmas és költséges vizsgálatról van szó még ma is.


"Ti mit gondoltok?"


Én azt gondolom, hogy teljesen értelmetlen amit kérdezel, te nem az igazságot keresed, hanem csak nagyon unatkozol a nyári szünetben, és a gyakorin való trollkodást választottad passziónak. Remélem, sikerült kielégítened a trollkodási vágyaidat, és nem fogsz több értelmetlen kérdést kiírni.

2019. jún. 20. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 Wadmalac ***** válasza:
84%

Egy politikai szlogenként bevetett szóra akarsz tudományos alapot?

Nem fog menni.

Szögezzük le, az aktuális törvénynek a leghalványabb köze sincs a rabszolgasághoz. Sem történelmileg, sem jogilag, sehogy.

És hiába próbája az ellenzék így előadni, a társadalmi fogadtatása (már akik a tartalmát is ismerik, felfogták, nem csak a rávarrt ellenzéki "értelmezést") meglehetősen változó.


Be kéne látni, hogy a túlórákat bevállaló dolgozók egy részének áldás, hogy legálisan többet dolgozhat és ezzel kereshet, a túlórára "kényszerítetteknek" meg általában annyit jelent, hogy mostantól legálisan fogja lehúzni azokat a pluszokat, amit eddig feketén nyomott.


És tudva, hogy a mai gazdaságban a munkaerő-hiány jellemzőbb, mint a munkanélküliség, a cégek is egyre kevésbé "hajtják túl" és fizetik alul a dolgozókat, mert tudják, hogy ha rossz neki ott, különösebb kockázat nélkül tud menni máshova, mert van hova.


Összességében ez a törvény nem változtatott meg semmit, ami a kisember-tömegek életét illeti. Csak a baloldal megpróbálja ezt előadni és láthatóan sokan megették.És most nem kormánypárti propagandát nyomok. Csak jó lenne, ha mindkét oldal levenné a hülye politikai szemellenzőt és nem mindjárt mindenre köpködni, hanem előtte végiggondolni, hogy amit támad, azt tényleg azért támadja, mert valóban rossz, vagy csak azért, mert a másik oldal tette.

2019. jún. 20. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:

A rabszolgaságnak megvan a pontos definíciója, nyilván a törvénnyel kapcsolatban átvitt értelemben használják, de te a kérdésben az eredeti értelmére utalsz, így nincs valós kapcsolat a két paramétered között és a rabszolgaság öröklődő voltának magyarázata sem meggyőző.

Ha van a mélyszegénységnek valamilyen áttételes kapcsolata a genetikával, akkor az valószínűleg táplálkozási, kulturális, vagyis életmód vonalon fejtheti hatását, kapcsolódva más, például időjárás, illetve a hozzá kapcsolódó biológiai környezettel, termeszthető és tenyészthető, könnyen elérhető növények, táplálékok hatásán keresztül nyilvánulhat meg.

Gondolok itt a brit angolkórra, a jellegzetes vitaminhiányos torzulásokra, stb...

Ha a sok munka valamilyen módon öröklődik, akkor a munka utálata lehet a következő generációk része, de ez nem genetikai, hanem kulturális alapú öröklődés, a szokásokban, az értékítéletben lehet ezt felfedezni.

Maga a 'rabszolgatörvény' közgazdasági okok miatt aligha lesz jelentős hatással a munkavállaló tömegekre, ugyanis nagyon megdrágítja a munkaerőt, csak ideiglenesen van értelme bevezetni, úgymond végszükség esetén a cégeknek, hiszen a különböző pótlékok és a hozzájuk kapcsolódó adóvonzatok akár meg is duplázhatják a munkaerő költségét, pedig azt nagyon óvatosan kell az ipar, a mezőgazdaság munkaadói oldalán kezelni, nagy általánosságban nem bírja el a haszonkulcs a drasztikus emelést.

Példának okáért a minimálbér megemelése is háromszáz kis faluban lehetetlenítette el a kis boltokat, olyannyira, hogy csődbe is mentek, így ezekben a kis forgalmat lebonyolító falvakban nincs semmilyen üzlet, nem éri meg senkinek tartani.

Ha huzamosabb ideig szükséges a túlmunka, akkor nyilvánvalóan olcsóbban jön ki a vállalat, ha felvesz rá státuszban embert és nem túlóráztat, mert bolond lenne ugyanazért a munkáért sokkal többet fizetni.

2019. jún. 20. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
Elég valószínű, mivel a honfoglalókkal nem mutatható ki genetikai rokonság, viszont valószínűleg a nyelvüket beszéljük, tehát csak a kiszolgáló személyzetük voltunk.
2019. jún. 20. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!